Klubben og politiet etterforsker tilrop fra tribunen

Liverpool FC og Merseyside-politiet bekrefter at de etterforsker hva som skjedde da Oldham-spilleren Tom Adeyemi reagerte kraftig på noe en tilskuer ropte til ham fra tribunen under kveldens FA-cupkamp.

Liverpool FC og Merseyside-politiet melder at ingen ble arrestert i forbindelse med kveldens kamp.

I en uttalelse fra klubben referert av flere medier heter det som følger:

«En episode oppstod i annen omgang av kampen, og dette blir nå etterforsket både av klubben og politiet. Vi vil fortsette å samarbeide tett med politiet for å finne ut detaljene i det som skjedde, og vil komme med en ny uttalelse når vi har noe å melde».

- Vi vil gjøre alt i vår makt for å undersøke saken, og sørge for at saken får den behandling som kreves, uttaler en representant for Liverpool FC til The Guardian.

Merseyside-politiet har kommet med følgende uttalelse:

«Merseyside-politiet kan bekrefte at ingen har blitt arrestert mistenkt for rasistisk oppførsel under kveldens FA-cupkamp på Anfield. Politiet og Liverpool FC etterforsker en hendelse som skjedde i annen omgang av kampen. Målet for etterforskningen er å fastslå eksakt hva som skjedde i forbindelse med denne episoden og finne ut om vi må ta affære i saken».

Oldham-manager Paul Dickov hadde ikke snakket med sin spiller om saken når han ble intervjuet av Sky Sports News etter kampen.

- Jeg har ikke snakket med Tom, men jeg kjenner gutten, og noe har blitt sagt. Han er en avslappet gutt med et fantastisk temperament. Han har spilt for oss siden slutten av august, og jeg har aldri opplevd at han har hevet stemmen, så noe har blitt sagt, men jeg har ikke hatt sjansen til å snakke med ham. Tom har roet seg ned nå. Han er en rolig kar som kommer seg videre. Våre spillere roet ham ned, og det gjorde Liverpool-spillerne også, noe som var fantastisk og forteller at de er topp-proffer.

- Det eneste jeg har gjort er å samle laget, og sagt at jeg var stolt av dem, og at de ikke fortjente å tape så stort. Jeg har blitt fortalt at politiet etterforsker saken, og det er alt jeg vet.

- De første 20-25 minuttene spilte vi en del god fotball, og vi hadde 3-4 veldig gode sjanser før vi scoret. Når du slipper inn mål rett etter at du har tatt ledelsen, kommer du på defensiven. Det var ille at vi skulle slippe inn mål på en ball som forandret retning.

- Straffesparket var en vits. Jeg mener han falt. Tom så på ballen, og hadde ikke mulighet til å se Rodriguez. Spillerne er ærlige, og de var forbannet over at det ble gitt straffespark rett før pause. Jeg tror vi kunne ha vunnet her, så nå har vi taper 5-1 er du nedstemt både på vegne av fansen og spillerne. Luften har gått litt ut av oss.