Komplett midtstopper

Brendan Rodgers antyder at Daniel Agger er den komplette midtstopper. En modifisert treningsplan ble utarbeidet i sommer for å få det beste ut av Agger. Mangeren berømmer Aggers form.

Daniel Agger vil spille sin 15. strake ligakamp for Liverpool når Aston Villa gjester Anfield i dag.
- Hvis dere ser på Daniel Agger og nivået på spillet hans, så er han som en midtbanespiller i forsvar, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Først og fremst er han en stor forsvarer. Han er aggressiv, han er sterk, han vinner headingene og taklingene. Han har en krigersk spirit.

- Han har også den evnen til å føre ballen. Når han har ballen, er han en fantastisk tekniker. Han forstår når man skal gripe inn, når man skal spille ballen.

 - Jeg har vært fornøyd med Daniel. Jeg liker hans karakter. Han er en ekte vinner.

 - Han føler seg bra, han føler seg sterk og han går nå inn i juleperioden etter å ha vært en av de mest fremragende spillerne for oss.

Agger har hatt mange skader siden overgangen fra Brøndby i januar 2006, men i sommer innførte Rodgers og støtteapparat en rekke endringer i 28-åringen treningsprogram. Eneste liga kampen midtstopperen har gått glipp av er hjemmekampen mot Manchester City da han var suspendert.

 - Vi har endret Daniels treningsbelastning denne sesongen for å maksimere hvor mange kamper han kan spille.

 - Hver spiller har sin egen individuelle plan fordi du ikke kan kjøre alle over en kam. Man kan ikke si at det som er riktig for Steven Gerrard er da samme for Raheem Sterling.

- Du har ulike tidsinndelinger på spillerne - i alderen 17-21, 22-30, 31-39 - de er alle forskjellige.

 - Vi som stab ser alltid på hver enkelt og deres behov. I Daniels tilfelle har spilletid, rekonvalesens og restitusjon blitt tilpasset for å få ham ut på banen og spille på sitt beste.