Komplisert klausul

Joe Allen har en utkjøpsklausul i sin kontrakt, men den gjelder kun for fem klubber, hvorav Liverpool er den ene. Om en klubben utenfor disse fem skulle by, kan prisen ende lavere.

Da Brendan Rodgers forlot Swansea til fordel for Liverpool forrige måned, ble han enig med styreformann Huw Jenkins om at han ikke skulle gå etter spillerne på Liberty Stadium de første tolv månedene av sin Liverpool-karriere.

Joe Allen hadde en glimrende debutsesong i Premier League i fjor, og var Swansea sin aller beste spiller. Rodgers har han høyt oppe på blokka når han i sommer vil forsøke å innføre en 4-3-3 formasjon i Liverpool.

Waliseren har en utkjøpsklausul på £15 millioner i kontrakten han underskrev i fjor, men den gjelder kun dersom klubbene Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United eller Liverpool legger inn et bud. Swansea skal ifølge rapportene være villig å slippe spilleren til Liverpool for denne summen, til tross for avtalen med Rodgers.

Som The Times skrev tidligere i kveld, skal Liverpool allerede ha fått et bud avslått.


Dominic King, som tidligere fulgte LFC for Liverpool Echo, skriver i Daily Mail at spilleren kan bli billigere enn klausulen på £15 millioner. For dersom en klubb utenom de fem som klausulen gjelder for skulle legge inn et bud, er det åpent marked, og Liverpool kan være med i en budkrig som kan ende opp lavere enn den fastsatte summen.

Joe Allen og Craig Bellamy er begge ventet å være i aksjon når Storbritannia spiller sin første OL-kamp mot Senegal på torsdag.