Kuyt håper han får starte mot Arsenal

Dirk Kuyt er fortsatt i skyene etter å ha vunnet sin første medalje for Liverpool. Nå håper han på en plass i startelleveren mot Arsenal i dag.

- Det har vært noen utrolige dager. Carling Cup-finalen var så spesiell, og så reiste jeg tilbake til Wembley og hjalp mitt land til seier over England. Det var perfekt, sier Kuyt til Liverpool Echo.

- Det å vinne finalen ga meg en veldig god følelse. Mange sier at Carling Cup ikke er en viktig cup, men for oss var den veldig viktig. Vi tok den seriøst, og kom til finalen etter å ha vunnet flere vanskelige kamper. Vi fortjente virkelig plassen i finalen etter å ha slått Stoke og Chelsea på bortebane, for deretter å slå Manchester City over to kamper. Mange fra min familie og en rekke venner kom fra Nederland for å se finalen, og det var godt å kunne dele triumfen med dem, fortsetter han.

- Alle var så glade etterpå, og det var flott at klubbeierne var tilstede også. Etter at de nye eierne kom inn og Kenny tok over har ting blitt endret her, og vi har forbedret oss mye. Alle har en del av æren for det, og det å vinne dette trofeet var belønningen.

- Det var egentlig litt merkelig. Du jobber så hardt for å vinne et trofé, og ikke lenge etter at trofeet er vunnet må vi gå hvert til vårt. Jeg spiste middag med familien min på hotellet, og drakk et glass vin for å feire. Jeg ble i London natten over, før jeg reiste til Nederland tidlig mandag morgen for å slutte meg til landslagstroppen. Det ble ingen fest på grunn av landskampene. Slik er fotballen nå til dags. Forhåpentligvis kan vi ha en skikkelig feiring om noen måneder.

Nå fokuserer Kuyt på Premier League, i håp om at laget skal kvalifisere seg for neste års Champions League.

- Alle vet hvor spesielt det er å spille i Champions League, og hvor viktig det er å være med der. Jeg har mange gode minner fra Champions League-kamper på Anfield. Det var utrolige kvelder. Vi kom til finalen i 2007 og semifinalen året etter. For meg er dette den største turneringen i verden, og en klubb som Liverpool må være involvert i den. Alle spillere ønsker å spille i Champions League, og forhåpentligvis er vi med igjen neste sesong.

- Det at vi vant Carling Cup har gitt oss et enormt løft, og nå må vi stå på videre. Vi vil gjøre vårt ytterste for å nå Wembley igjen i FA-cupen, og vi ønsker å ta fjerdeplassen i Premier League. Vi tror vi kan klare det. Vi har en tropp av topp kvalitet, noe vi har vist allerede denne sesongen ved å slå de beste lagene i ligaen.

Kuyt erkjenner at dagens kamp mot Arsenal blir svært viktig med tanke på kampen om fjerdeplassen.

- Dette er en utrolig viktig kamp. Klarer vi å vinne i dag, vil vi være med i kampen om fjerdeplassen igjen. Vi har skjebnen i egne hender, men vi kan ikke se lenger fremover enn Arsenal-kampen. De er et stort lag, som vil være høyt oppe etter seieren over Spurs sist helg.

- Vi må være klare for oppgaven, og vi må vise fra første minutt av at vi ønsker de tre poengene mer enn de gjør.

Kuyt advarer imidlertid mot landsmannen Robin van Persie, som har hatt en strålende sesong og har gjort 23 mål på 26 kamper for The Gunners.

- Jeg tilbrakte selvsagt en del tid sammen med Robin tidligere i uken, og vi snakket om kampen. Jeg sa han måtte roe seg ned litt mot oss! Han har hatt en stor sesong så langt, og scoringsstatistikken hans er fantastisk. Han er en toppspiss, men vi har kvalitetsforsvarere og en klassekeeper, så det blir en god fight.

- Selv føler jeg meg i fin form, og klar for kampen. Jeg spilte ikke hele kampen i ligacupfinalen, noe som var skuffende. Jeg er en type spiller som trenger spilletid for å prestere opp mot mitt beste. Det var flott for meg å få spille hele kampen mot England onsdag kveld. Jeg føler meg i god form, og forhåpentligvis tar manageren meg med i startelleveren.