Kuyt håper på startplass

Dirk Kuyt elsker finaler, og håper han får starte mot Chelsea i morgen. Han mener supporterne vil gi de røde en fordel i kampen.

Nederlenderen har kun startet 26 kamper denne sesongen, noe som er langt mindre enn i de foregående fem sesongene hans på Anfield. Han har hatt en evne til å dukke opp og score viktige mål i store kamper, og håper han vil få en mulighet fra start i finalen etter å ha vært ubrukt reserve i semifinalen.

- Så klart er det veldig skuffende når du ikke starter eller spiller, men du må være forberedt når manageren trenger deg. Det handler ikke om meg, men om laget og klubben, og det var en stor prestasjon å nå finalen den dagen, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan på trening for å få en plass på laget, men vi har mer enn 11 gode alternativer når laget skal velges. Forhåpentligvis vil jeg være der. Jeg har spilt i noen finaler i løpet av min karriere, og det finnes ingenting bedre.

31-åringen har scoret flere viktige mål i sin Liverpool-karriere, men mener et vinnermål i morgen vil kunne toppe alt.

- Jeg liker alle målene jeg har scoret, men å score i finaler er noe spesielt. Jeg har spilt i to finaler for Liverpool og scoret i begge, så forhåpentligvis vil jeg score mitt beste mål noen gang på lørdag.

- Jeg liker å tro det ville vært mitt favorittmål. Som barn så jeg alltid FA cupen. Det er spesielt i England, men også rundtom i verden. Det er en av de viktigste cupene du kan vinne i verden.

- Det ville vært en stor prestasjon for meg personlig, men også for klubben. Det ville gitt oss et enormt løft for fortsettelsen så vi kan bli utfordrere.

Kuyt trodde han hadde scoret vinnermålet da han scoret i ekstraomgangene mot Cardiff i ligacupfinalen.

- Ja, jeg trodde det. Når du kommer inn som innbytter i ekstraomgangene og scorer et mål, så vil du tro det blir vinnermålet, men slik er fotballen.

Han scoret så på straffe i straffesparkskonkurransen de røde vant.

- Med straffer så kan to ting skje. Du kan enten score eller bomme. Du må bare tro på deg selv. Etter at Charlie og Stevie bommet, trodde jeg fortsatt at vi kunne vinne det. Alt jeg måtte gjøre var å score. Selvfølgelig føler du på kroppen at det er en stor anledning, men jeg har stor tropå eg selv og at jeg kan gjøre det.

- Jeg har tatt mange straffer, men den siste tiden har eg brent noen, og det er sånnsom kan skje. Dersom manageren vil jeg skal ta en straffe på lørdag så er jeg mer enn klar for det.

Liverpool har allerede slått Chelsea to ganger denne sesongen, begge gangene på Stamford Bridge.

- Vi har stor respekt for dem. De er et sterkt og talentfullt lag. Men vi har også mye kvalitet. Vi må tro på våre egne sjanser. Vi har vist at vi kan konkurrere med dem tidligere denne sesongen i ligaen og i Carling Cup på Stamford Bridge. Dersom vi spiller slik vi spilte mot dem tidligere i sesongen, og mot andre storlag, så vil det gå bra. Alle er klare, og det at det er en finale betyr at alt kan skje. Vi må bare være klare.

Kuyt tror at supporterne kan bli en avgjørende faktor på Wembley. Det pleier være bra trøkk fra tribunen når Liverpool og Chelsea har møttes de siste 8 årene.

- Ja, de er en fordel, og gir oss alltid god støtte. Jeg har vært i klubben i snart seks år og har spilt i mange kamper mot Chelsea. Den kvelden jeg husker spesielt godt var semifinalen hjemme i 2007. Den kvelden hadde vi supporterne i ryggen, og det var av de beste atmosfærene jeg noen gang har spilt i, avslutter Kuyt.