Kuyt og Ayre skal holde taler

Dirk Kuyt og Ian Ayre skal holde taler når 23-årsdagen for Hillsborough-tragedien markeres med minnegudstjeneste på Anfield kommende søndag.

Flere tusen mennesker ventes å være tilstede under søndagens markering på Anfield, der man på sedvanlig vis vil minnes de 96 supporterne som mistet livet på Leppings Lane i 1989. Liverpools stab og spillere vil som vanlig overvære minnegudstjenesten.

Blant de som har takket ja til å holde taler under seansen er Liverpool-angriper Dirk Kuyt, samt Anfield-klubbens administrerende direktør, Ian Ayre. Margaret Aspinall, som er leder for Hillsborough Family Support Group, vil selvfølgelig også si noen velvalgte ord.

- Dette har vært et svært viktig år for Hillsborough-familiene, og vi vet at det uavhengige panelet snart vil avlegge sin rapport. Jeg vil også nevne debatten i Underhuset, som var noe vi aldri trodde vi skulle få oppleve, sier Aspinall til Liverpool Echo.

- Vi ser frem til å endelig få de svarene vi hele tiden har blitt nektet, når panelet offentliggjør sine konklusjoner.

Gospelkoret Love and Joy vil synge under seremonien, og en cellist fra Liverpool Philharmonic Orchestra skal spille.

Trevor Hicks og Jim Wafer, som begge mistet barn i Hillsborough-tragedien, vil slippe 96 ballonger til værs.

Enkelte av medlemmene i det uavhengige Hillsborough-panelet vil overvære minnegudstjenesten. Blant annet Phil Scraton og Katy Jones. Parlamentsmedlem Andy Burnham og byrådsleder Joe Andersom vil også være tilstede.

Minnegudstjenesten starter 14.45 lokal tid. Portene til The Kop åpner klokken 13.00.

- Etter 23 år er det bemerkelsesverdig at så mange fortsatt møter opp til den årlige minnegudstjenesten, og på den måten viser sin støtte til familiene. Det som har skjedd i det siste skyldes at så mange gjorde det klart hva de følte under jubileumsarrangementet for tre år siden. Det er så viktig at vi husker på familiene og de som overlevde Hillsborough-tragedien, uttaler Margaret Aspinall.