Kuyt om livet etter Liverpool

I et lengre intervju med ESPN prater Dirk Kuyt om livet etter at han forlot Liverpool til fordel for Fenerbahce.

Kuyt spilte for Liverpool i seks år, og uttaler blant annet at han fortsatt er Liverpool-fan.

- Jeg hadde seks vidunderlige år i Liverpool. Men den siste sesongen spilte jeg ikke så mye som jeg ønsket. Jeg bestemte meg for å forlate klubben etter sesongslutt. Det hadde ingenting med den nye manageren å gjøre. Han ringte meg til og med etter at jeg hadde bestemt meg for å gå til Fenerbahce. Han ønsket meg lykke til videre i karrieren. Det var veldig høflig gjort av ham, sier 32-åringen.

- Min siste sesong i Liverpool ble ikke slik jeg hadde forventet. Jeg ønsket å være mer involvert, og på det tidspunkt jeg bestemte meg for å forlate klubben så det ikke ut til å bli noen endringer på det den kommende sesongen heller.

- Den siste sesongen var tøff. Alle spillere når dette stadiet før eller senere. Jeg var vant til å spille hver kamp for Liverpool. Sesongen før var jeg lagets toppscorer og spilleren som hadde flest målgivende pasninger. Jeg var klar til å ta ytterligere et steg fremover, etter en god andre halvdel av de første seks månedene under Kenny Dalglish. Men nye spillere ble hentet inn, og jeg fikk mindre spilletid enn jeg hadde regnet med. Det eneste jeg kunne gjøre var å jobbe hardt på trening og kjempe til siste slutt. Og det var hva jeg gjorde, selv om jeg var veldig skuffet over å ikke starte noen av de to store finalene vil spilte oss frem til.

- Jeg tror alle spillere som ikke kommer med på laget blir skuffet, og det ble jeg også. Men på det tidspunkt måtte jeg legge min egen skuffelse tilside og gi alt for laget.

- Det første Kenny sa da han ble manager var at hans dør alltid var åpen, og det stemte. Vi kunne når som helst gå inn til ham og prate om problemene vi hadde. Jeg snakket med ham et par ganger, og han hadde alltid stor respekt for meg som person og spiller. Han måtte ta vanskelige avgjørelser, og til syvende og sist gikk ikke de i min favør. Det måtte jeg akseptere, og heller forsøke å få han på andre tanker gjennom min innsats på trening og i de minuttene jeg fikk på banen.

- På et tidspunkt i karrieren trodde jeg at jeg kom til å bli i Liverpool lenger enn seks år. Men det endret seg etter forrige sesong, og jeg ønsket bare å oppleve mer, en ny kultur, et nytt land, nye holdninger, en annen liga i Europa. Skjebnen førte meg til Tyrkia og Fenerbahce, og avgjørelsen ble tatt med hjertet. Jeg hadde en god følelse for denne klubben, og så langt trives jeg veldig bra her.

- For familien var det selvsagt et stort steg å flytte til Tyrkia. Det er et annet land med en annen kultur. Vi var så vant med England, og mine barn gikk på en engelsk skole i England, men klubben har hjulpet meg med å finne et flott hus for familien min og en god skole for barna mine. Jeg har en vidunderlig kone som flyttet til Istanbul allerede mens jeg spilte i EM, hvor hun forberedte alt. Hun dro for å se på hus og skole sammen med klubben.

- For en spiller som meg, som har fire barn, er det viktig at familien finner seg til rette raskt, og det har vi gjort. Vi har nå bodd to måneder i vårt nye hus, og våre barn begynte på skolen rett etter sommerferien, så de gikk ikke glipp av noe. De går på en britisk skole, og etter hva de har sagt til meg liker de seg der. De savner vennene sine i Liverpool, men trives likevel.

- Istanbul er en flott by, og en spesiell by, hvor den ene siden ligger i Europa og den andre i Asia. Og midt i mellom ligger Bosporos-stredet.

- Når det gjelder den tyrkiske ligaen må jeg være ærlig å si at du ikke kan sammenligne den med Premier League. Men det er mange talentfulle spillere i den tyrkiske ligaen også. Og vi har derbykamper. Besiktas og Galatasaray er to andre lag i Istanbul. Til sammen gjør dette at vi har en interessant liga. Jeg har blitt positivt overrasket over kvaliteten. Det er ingen enkel liga å spille i. Du må være godt forberedt.

- I denne byen er kampene mellom Fenerbahce og Galatasaray det viktigste av alt. Folk er veldig emosjonelle, og snakker rett fra levra. Fansen har vært strålende. De jeg møter i byen er veldig hyggelige. De ønsker å få autografen min, og ønsker meg lykke til. Og du ser at de mener det. Min familie har følt seg velkommen her fra første dag av.

Kuyt så nylig Liverpool på TV for første gang etter overgangen, mot erkerivalen Manchester United.

- Jeg så ikke kampen direkte, og jeg så bare deler av den. Nærmere bestemt annen omgang. Jeg syntes Liverpool hadde fortjent å vinne kampen. Klubben har en ny manager, noen nye, interessante spillere, og du ser at laget trenger litt mer tid. Forhåpentligvis vil supporterne og alle andre gi dem den tiden de trenger, for Brendan er en stor trener. Han kan bygge noe lignende som han gjorde i Swansea. Jeg er sikker på at om laget fortsetter å jobbe hardt, vil de bare bli bedre og bedre.

- Det var en veldig merkelig følelse å se ditt gamle lag spille igjen for første gang, og spesielt mot et lag som Manchester United. Alle vet jeg er Liverpool-supporter, og jeg ønsker dem alt godt. Jeg er ikke Liverpool-spiller lenger, men jeg er en stor supporter og det er resten av familien min også. Vi ser alle kampene vi kan på TV, og håper at Liverpool vinner.

- Jeg var en stor fan av Premier League før jeg kom til Liverpool. Her i Tyrkia sendes nesten hver eneste kamp direkte, men det kolliderer ofte med mine egne treninger eller kamper. Men jeg kan se alle høydepunktene og se en del kamper direkte. Så jeg gir ikke glipp av Premier League her borte.

- Jeg hadde også blitt ganske vant til været i England. Alle vet at det regner litt. Nå må jeg bli vant til solen her, for været har vært utrolig. Det har vært mellom 25 og 35 grader hele tiden. Huden min er ikke akkurat så vant til solen, så jeg må beskytte meg en del mer. Men selvsagt trives jeg med godt vær.