Kvintett frigitt

Emmanuel Mendy, Michael Roberts, Kristjan Emilsson, Matt McGiveron og Stephen Darby er ikke med blant de 55 profesjonelle spillerne i LFC som er registrert hos Premier League.

Ifølge premierleague.com har Liverpool FC pr. i dag registrert 55 profesjonell spillere enten i forbindelse med førstelagstroppen på Melwood, eller som reserve- eller juniorspillere på akademiet i Kirkby. I tillegg er fire spillere på lærlingkontrakt (Sam Gainford, Henoc Mukendi, Nathan Quirk og Michael Wilson).

Tidligere har det vært klart at juniorspillerne Matty Regan, Peter Aylmer, Lewis Hatch og Joe Rafferty er ute av klubben. Nå er det klart at Emmanuel Mendy, Michael Roberts, Kristjan Emilsson, Matt McGiveron og Stephen Darby ikke vil få noe tilbud fra Liverpool etter at deres kontrakter er løpt ut.

Mendy har vært fire sesonger i klubben, etter at Rafael Benitez skal ha hentet forsvareren med afrikansk opprinnelse fra spansk fotball. I utgangspunktet back har 22-åringen også spilt en del som midtstopper, og etter hvert gjort en solid jobb på reservelaget uten noen gang virkelig å ha gitt inntrykk av at han hadde en fremtid på førstelaget til de røde.

Roberts er en scouser som stort sett har vært fast på reservenes sentrale midtbane denne sesongen, sammen med Conor Coady. 20-åringen var en hardt arbeidende spiller med en god pasningsfot, men som manglet det lille ekstra.

Emilsson er en islandsk spiss med nese for mål, og en god avslutter både med hode og føtter. 19-åringen har imidlertid vært mye plaget av skader og søker seg nå etter en ny klubb, og har bl.a. trent med Brann.

McGiveron er en annen lokal spiller som i utgangspunktet er midtstopper, men også har spilt en del kamper som back og også sentral midtbane. 19-åringen er nå altså blitt veiet og funnet for lett.

Darby er en langt mer merittert spiller, som var med og vant juniorcupen for Liverpool både i 2006 og 2007. Han har spilt seks kamper på Liverpools førstelag, men har de tre siste sesongene stort sett vært på utlån til klubber som Swindon, Notts County og Rochdale. Den allsidige scouseren har for det meste spilt back de siste sesongene, men ble bokstavelig talt funnet for lett på Anfield.

Det er bare å ønske Stephen og de andre lykke til videre i sin fotballkarriere!