LFC har klart seg bra i Sunderland

Statistikkene viser at Liverpool har vunnet 29 ligakamper i Sunderland, mens hjemmelaget har vunnet 32. 13 av kamper har endt uavgjort.

Lagene møttes allerede i ligaåpningen denne sesongen. Da ble det uavgjort 1-1 på Anfield. Luis Suarez bommet på straffespark allerede etter sju minutter, men gjorde opp for dette ved å gi Liverpool ledelsen fem minutter senere på en heading. Sebastian Larsson utlignet for gjestene, tolv minutter ut i annen omgang.

Sist lagene møttes på Stadium of Light var i mars, da Liverpool vant 2-0. D
irk Kuyt satte et straffespark i mål i første omgang, mens Suarez sikret de tre poengene med sitt første mål på bortebane for Liverpool.

Lagene har møtt hverandre 21 ganger etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League. Liverpool har vunnet 12 av kampene og tapt to. Sju kamper har endt uavgjort.

Liverpool har bare tapt to av de siste 26 ligakampene de har spilt i Sunderland. 16 er vunnet, mens åtte har endt uavgjort. Denne kamprekken strekker seg helt tilbake til 1959.

På sine siste 19 besøk i Sunderland har Liverpool kun sluppet inn sju mål. I 14 av disse kampene har gjestene unngått baklengsmål.

Liverpools største seier i Sunderland kom i januar 1909, da gjestene vant 4-1. Dette resultatet kopierte de i desember 1946 og august 1961. Det største tapet stammer fra desember 1912, da gjestene fra Merseyside tapte hele 7-0.

Liverpool har gjort mål i 11 av de siste 12 kampene de har spilt i Sunderland.

Jordan Henderson gjorde fire ligamål på 71 kamper og fem mål på 79 kamper totalt for Sunderland før han gikk til Liverpool.

Liverpool har kun vunnet to av sine ti siste ligakamper siden 2-0 seieren over Aston Villa like før jul. Kenny Dalglish sitt mannskap har unngått baklengsmål i 10 ligakamper så langt. Seks av disse har vært spilt på bortebane.

På bortebane har Liverpool vunnet en av de siste fem i ligaen, mot Wolves i slutten av januar.

Sunderland har imidlertid kun scoret ett mål på sine fem siste hjemmekamper mot Liverpool. Dersom vertene vinner i morgen vil de bare være to poeng bak Liverpool.

Martin O'Neill tok over som Sunderland-manager etter Steve Bruce i begynnelsen av desember. Siden han tok over har Sunderland kun tapt fire av 17 kamper i liga og cup. Ti av kampene er vunnet. O'Neill har imidlertid ikke så god statistikk mot Liverpool gjennom sin managerkarriere. Han har kun vært med på å vinne fem av 16 ligakamper i løpet av sine år som manager for Leicester og Aston Villa.

I Premier League har Sunderland plukket 23 poeng av 39 mulige under O'Neill. Da Steve Bruce fikk sparken var The Black Cats bokført med 11 poeng etter 13 kamper.

Sunderland har kun tapt en av sine seks siste hjemekamper, 2-1 mot Arsenal, i en kamp som de ledet et kvarter før slutt. Hjemmestatistikken deres i ligaen denne sesongen viser 5 seire, 4 uavgjortkamper og 4 tap på 13 kamper. Tapene har kommet mot Newcastle, Chelsea, Wigan og Arsenal.

Sunderland-forsvarer Sotirios Kyrgiakos spilte 30 ligakamper for Liverpool og gjorde tre mål.

Kun i to av de siste 15 kampene har Sunderland gått av banen uten å score mål.

Kilde: Liverpoolfc.tv