LFC v Everton på feil dag?

Lokaloppgjøret på Merseyside spilles samtidig med kamper i Champions League, noe det kreves spesiell tillatelse til i følge regelverket til UEFA.

Ifølge Daily Mail vil det skotske fotballforbundet komme med en klage til UEFA over at Liverpool spiller sin utsatte ligakamp mot Everton i kveld, og at kampen også sendes direkte på Sky Sports. I forrige måned måtte man i Skottland flytte cupkampen mellom St. Johnstone og Hearts fordi det kolliderte med kamper i Europa League. Kampen skulle opprinnelig også bli vist på fjernsyn, som kostet klubbene £82500 hver.

Det er en klausul i reglementet som sier at «spesiell tillatelse kan gis», og en vil forvente at det engelske fotballforbundet vil hevde at kampen måtte spilles som følge av en overfylt terminliste. Man skal imidlertid ikke ha søkt om dette i forkant.

- Engelskmennene har totalt ignorert våre regler, skal en talsmann for UEFA ha sagt til BBC. – De har ikke en gang forhørt seg med oss.

- Hovedkomiteen (i UEFA) vil nå undersøke saken etter sesongen er over og det kan bli utført sanksjoner mot dem. Hva dette vil innebære er umulig å si.

Forrige uke gikk også kampene mellom Tottenham og Stevenage og Birmingham og Chelsea i FA-Cupen, samtidig med spill i Champions League.

Ifølge Daily Mail kan et forventet utfall av saken være at det vil bli idømt bøter.