Liverpool har ansatt sportspsykolog

Brendan Rodgers har hentet inn den kjente britiske sportspsykologen Dr Steve Peters til sin stab.

Peters er mannen som har fått mye av æren for suksessen til de britiske sykkelrytterne, med Bradley Wiggins i spissen. Han har allerede jobbet for Anfield-klubben i to måneder, hvor han har hatt timer både med trenerstaben og spillerne, ifølge The Telegraph.

Rodgers sier til avisen at det er frivillig for spillerne og staben å oppsøke Peters, men hans introduksjon som en del av staben har blitt godt mottatt.

Peters tilbringer en dag i uken på Melwood, der han diskuterer kravene som stilles til toppidrettsutøverne med spillere og stab under fire øyne.

Craig Bellamy benyttet seg av Peters' tjenester da han var i Liverpool i fjor.

- Vi har hentet inn en kar som er blant de beste i sitt yrke. Verdensledende i hva han gjør, og det er et virkelig kupp for oss å få fatt i en slik kar, sier Rodgers.

- Jeg ser dette som et ledd i utviklingen av spillerne. Moderne fotball handler i stor grad om psykologi. Jeg utfører mye teknisk trening, taktisk trening og fysisk trening, men av og til går spillernes mentale tilstand meg hus forbi. Sportspsykologi er noe for spillere i alle aldre. Det er ikke kun for spillerne heller, men også for staben og andre mennesker. Steve har vært fantastisk siden han ble involvert med oss.

- Det handler om å prestere på toppnivå. Manageryrket kan være ensomt, når du skal forsøke å lede og drive en klubb fremover. Det er alltid godt å ha andre mennesker å støtte seg på. Jeg har staben min rundt meg, og de er førsteklasses, men det er alltid fint å ha noen som ser på ting med nye øyne.

- I klubbene jeg har vært i har vi alltid benyttet oss av nevrologer. Jeg må understreke at det er ikke snakk om en psykolog. Det handler om nevrologi.