Liverpool søker samtaler med Man Utd

Liverpool ønsker å ha samtaler med Manchester United for å minske spenningen mellom klubbene før møtet på Old Trafford 11. februar. Luis Suarez vil definitivt være tilbake til den kampen.

Representanter for Liverpool vil ha samtaler med sine kollegaer i Manchester United i et forsøk på å dempe spenningen før lagene møtes på Old Trafford 11. februar. Kampen vil sannsynligvis være Lus Suarez’ første kamp på fremmed gress etter soningen av åtte kampers karantene for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot United-forsvarer Patrice Evra.

Kenny Dalglish har ingen betenkeligheter med å benytte Suarez fra start mot United til tross for at han er bekymret for behandlingen spissen nok vil få fra motstanderens supportere etter karantenen. Anfield-klubben innser at det er et større potensial for trøbbel enn vanlig når nordvest-rivalene møtes etter Suarez/Evra-affæren.

Forholdet mellom klubbene, akkurat som mellom Liverpool og FA, har forverret seg etter lagenes 1-1-møte på Anfield 15. oktober. Liverpool har forsvart en spiller som har innrømmet å ha brukt det spanske ordet «negro» én gang i utveksling med Evra, men spilleren ble funnet skyldig i ha brukt ordet syv ganger av FAs uavhengige panel. Liverpool har kastet tvil om Evras integritet og mener Suarez har blitt straffet for kulturelle misforståelser. Suarez viste ærlighet ved å innrømme at han innrømmet å ha brukt ordet da han ble konfrontert med Evras beskyldninger straks etter kampen i oktober.

Liverpool har valgt å ikke anke utestengelsen, og Liverpool kjenner sitt ansvar å redusere eventuelle problemer på Old Trafford i neste måned. Klubben vil kontakte United om saken. Liverpools representanter ser på mulige tiltak som kan bli gjort før kampen, men det har ikke vært noen henvendelse til United ennå. Samtaler kan til og med komme til å finne sted på eiernivå. Liverpools eier John Henry og formann Tom Werner har vært tett involvert i klubbens holdning gjennom hele saken. Premier League står beredt til å mekle, hvis de blir bedt om det. United er åpne for å samarbeide med Liverpool, og de vil se på mulige forslag.

Liverpool ønsker også å diskutere med FA hva som kan gjøres for at det skal bli lettere for Suarez å returnere til spill. FAs panel og Evra innså at Suarez ikke er rasist, og Liverpool mener at klubber bør ilegges sanksjoner dersom supportere kaller ham rasist.

Liverpool har fått kritikk for håndteringen av saken. Leder for den europeiske antidiskrimineringsforbundet innen fotballen, Piara Powar, mener at FA bør tiltale Liverpool for å ha brakt fotballen i vanry. Han mener Dalglish har opptrådt «uverdig» i støtten til Suarez og at Liverpools reaksjon har skadet klubbens omdømme over hele vreden. Det forventes imidlertid ikke at FA anklager Liverpool for å ha brakt fotballsporten i vanry.

Kilde: The Guardian