Liverpool-supporterne fullstendig frikjent

Liverpool FC har kommet med en uttalelse i forbindelse med avsløringene til Hillsborough Independent Panel i dag, der Liverpools supportere har blitt fullstendig frikjent for skyld i forbindelse med Hillsborough-tragedien.

Uttalelsen fra Liverpool FC lyder som følger:

«Den 15.april 1989 vil for alltid være brent fast i minnene til alle forbundet med Liverpool FC. Det var dagen da 96 supportere som var tilstede på en fotballkamp aldri kom hjem.

I løpet av de siste 23 årene har familiene som mistet sine kjære og overlevende etter denne forferdelige tragedien vist en enorm verdighet og standhaftighet i sin utrettelige kamp for rettferdighet.

I 23 år har de kjempet for fullt innsyn i alle dokumenter rundt tragedien, slik at noen måtte ta ansvar for det som skjedde. I dag, etter årevis med undersøkelser, etterforskning og motgang, har Hillsborough Independent Panel offentliggjort sin rapport om tragedien.

Liverpool Football Club berømmer panelets rapport som erkjenner unødvendige katastrofale feil før, under og etter katastrofen. Klubben hilser også velkommen statsministerens beklagelse overfor familiene og de overlevende på vegne av regjeringen, og vi avventer Regjeringsadvokatens gjennomgang av rapporten. Etter 23 smertefulle år har våre fans endelig blitt fullstendig frikjent for all skyld. I dag vet verden hva vi alltid har visst, at Liverpool-supporterne ikke bare var uskyldige på den forferdelige dagen, men at det også var en forkastelig og sårende uriktig fremstilling av sannheten.

Liverpool Football Club vil gjerne takke Hillsborough Independent Panel for sin enorme innsats de siste to og et halvt år, og for å publisere en omfattende rapport basert på dyptgående forskning og analyse i hundretusener av dokumenter.»

Liverpool-formann Tom Werner har følgende kommentar til rapporten:

- På vegne av meg selv, John og alle i klubben, vil jeg si at dette er en utrolig betydningsfull og veldig følelsesladet dag for alle som ble rammet av Hillsborough-tragedien. I dag har verden fått høre den virkelige sannheten om hva som skjedde på Hillsborough.

- Som fotballklubb vil vi fortsette å minnes de døde og støtte familiene som mistet sine kjære den forferdelige dagen. Vi håper at familiene og de overlevende finner en form for trøst i dagens avsløringer, og at rapporten bidrar til at de har fått besvart noen av nøkkelspørsmålene rundt Hillsborough-tragedien som har stått ubesvart de siste 23 årene.

Hele rapporten til Hillsborough Independent Panel kan leses her.