Liverpool U18 - Man City U18 1-1

City tok en tidlig ledelse på akademiet, lagene misset hvert sitt straffespark, før Jordan Lussey fortjent utlignet for Liverpool helt mot slutten av kampen.

Liverpool: Belford; McLaughlin, Rafferty, Regan, Pelosi; Lussey, Baio; Dunn, Hatch (Morgan 46), Peterson (Ibe 46); Emilsson (Sokolik 63)
Ubenyttede reserver: Wearing, Mukundi.

Manchester City: Gunn, Coulson, Leigh, Plummer, Smith-Brown, Hutton, Cloves, Glendon, King (Kean 84), Rusnak, McHale (Barker 56)

Elevene til Mike Marsh får en vrien oppgave på et vindfullt og kaldt akademi i Kirkby, mot lederlaget i ligaen. Energiske Jack Dunn er tilbake sentralt på midtbanen, mens amerikanske Marc Pelosi spiller venstreback. Måljegeren Adam Morgan sliter med en liten skade og sitter på benken, noe som gjør at islandske Emilsson får en sjelden sjanse på topp. Kristoffer Peterson er tilbake etter tre kampers karantene.

6.min:  Liverpool får den første sjansen da Jack Dunn slår et dypt frispark inn fra høyre, og Kristjan Emilsson får stå alene og headet fra litt skrå vinkel. Ballen slår på utsiden av nærmeste stolperot.

Det har vært høyt tempo fra start, i vindkastene, og gjestene fra Manchester har hatt et lite overtak.

8.min:  0-1 MCHALE - City får et frispark i samme posisjon som Liverpool hadde. McHale kommer først på det høye overlegget fra King med hodet ,og ballen daler ned i motsatt kryss.

36.min: Jack Dunn får tak i ballen rett utenfor kanten av straffefeltet, drar seg innover men keeper redder avslutningen. Stor sjanse.

39.min:  Tyrell Belford redder glimrende et straffespark fra Rusnak hos City, etter at Matty Regan hadde kommet for sent inn i en situasjon inne i feltet.

42.min: King kommer i en god posisjon inne i Liverpools straffefelt, på venstresiden til City, men er kanskje for egoistisk da han skyter fra skrått hold i steden for å slå inn i feltet. Belford redder greit.

Pauserapport: Under vanskelige spilleforhold var det lite som skjedde foran målene i en god halvtime, men unntak av et par tidlige dødballer hvor gjestene greide å utnytte sin sjanse. City var også hakket bedre de første minuttene, men kampen jevnet seg ut og også åpnet seg opp noe det siste kvarteret. Liverpool vil likevel være fornøyd med å vare bare ett mål under ved pause etter at Belford reddet et straffespark. De røde har forsvart seg bra, men slitt med å spille seg til sjanser.

46.min:
 Mike Marsh har gjort grep i pausen og satt inn Adam Morgan og Jordon Ibe, for Lewis Hatch og svenske Kristoffer Peterson. Morgan vil da spille sammen med Emilsson på topp.

48.min: Innbytterne viser seg straks fram da Ibe kommer fram på venstre, Dunn sender ballen tilbake i feltet og Morgan avslutter over, selv om linjemannen er sent oppe med flagget og vinker av for offside.

51.min: Morgan og Liverpool skriker på straffe, men reprisene viser at det trolig var vel optimistisk.

53.min: Ibe kommer seg ned til dødlinjen igjen, ute på høyrekanten, men Emilsson får ikke avsluttet inne i feltet.

56.min: Målscorer McHale blir byttet ut hos City og erstattes av Barker.

63.min: Jack Dunn prøver seg fra drøyt 20 meter med venstra, men får ikke ordentlig klem på skuddet som går rett på keeper.

63.min: Den tsjekkiske midtstopperen Jacup Sokolik inn for Emilsson.

Byttet betyr at Pelosi og Dunn blir flyttet lenger fram i banen.

65.min: Sokolic kommer høyest på et frispark slått inn i feltet, men greier ikke å komme over ballen og headingen går høyt over.

71.min:  Adam Morgan misser straffespark etter at en herlig raid fra høyreback Ryan McLaughlin gjorde at dommeren pekte på merket. Det harde og lave skuddet gikk midt i mål og keeper reddet med en benparade.

Liverpool har vært det klart beste laget etter pause og det er frustrerende at man ikke har fått hull på byllen mot et City som ligger lavt og med mange mann bak ballen.

78.min:  Ibe går innover fra sin høyrekant og curler ballen en liten meter utenfor bortre kryss. Innbytteren har vært positiv.

82.min:  McLaughlin drar til fra 20 meter, og ballen treffer utsiden av stolpen.

84.min:  Kean inn for King hos Man City.

88.min: 1-1 LUSSEY - Jordan Lussey slår et dypt frispark fra venstre, keeper feilberegner helt og ballen går rett i mål.

90.min:
Godt innlegg fra Dunn, men Morgan misser med avslutningen. Det er bare Liverpool i sluttminuttene.

Sluttrapport: En meget bra 2.omgang av juniorlaget til Liverpool, hvor man presset Manchester City tilbake og etter hvert også kom til en del sjanser. Den aller største da Adam Morgan brente et straffespark. Den normale toppscoreren for U18 er dessverre helt ute av form om dagen. City hadde også misset på straffe før pause, etter at man tok ledelsen etter en dødball. Da Jordan Lussey gjorde det samme på et frispark som keeper feilberegnet i sluttminuttene, var det mer enn fortjent.
Hos de røde var forsvaret godt, iberegnet keeper Tyrell Belford, men vi synes spesielt backene Pelosi og McLaughlin var positive ikke minst offensivt. Amerikanske Mark Pelosi spilte på venstrekanten av midtbanen etter pause, og hvor innbytter Jordon Ibe på motsatt kant ga glimt av at han kan bli en spennende spiller å følge fremover.