Liverpool U19 - Dortmund U19 3-0

Vertene vant meget fortjent på Langtree Park. Conor Coady scoret to ganger før pause, mens Adam Morgan satte inn det tredje i annen omgang.

De røde må hevne 1-2-tapet fra oktober dersom de skal ha mulighet til å avansere i turneringen. Liverpool ligger nemlig sist i sin gruppe med tre poeng, en gruppe som toppes av Rosenborg med ti. Inter ligger som nummer to med syv poeng, mens kveldens motstander har fem poeng på plassen foran Merseyside-klubben.

Kampen vises ikke på LFC TV, men går direkte på Eurosport fra kl. 19.00.

Liverpools lag: Fulton, McLaughlin, Jones, Sokolik, Smith, Coady, Lussey (Trickett-Smith 84), Ibe (Peterson 88), Adorján, Morgan, Pelosi. Benk: Belford, Gainford, Sinclair, Maguire, Dunn

Dortmunds lag: Wilmes, Knystock, Deelen (Borgelt 63), Zeugner, Nothnagel (Ruwe 62), Deichmann (Aydincan 81), Bandowski, Benkarit, Böhmer (Dytko 46), Beutler (Greshake 46), Langesberg. Benk: Stienemann, Vogel

1. omgang:

1. min: Liverpool tar avspark.

5. min: Hjemmelaget har hatt ballen mest innledningsvis, men ikke skapt noen målsjanser.

8. min: Adam Morgan drar seg innover fra høyre og fyrer av med venstrefoten fra omkring 20 meter, men skuddet blir fort løst – keeper plukker enkelt.

12. min: Gjestene får rom midt på de rødes halvdel, men skuddforsøket går langt over.

17. min: Marc Pelosi rapper til fra distanse, men det harde skuddet går rett på keeper Wilmes. Adam Morgan står klar til å prike returen i mål, men målvakten lar seg ikke affisere.

21. min: Jordon Ibe og Brad Smith samarbeider på venstrekanten, og førstnevnte stormer mot boksen til tyskerne. Kantspilleren klinker til, og keeper må slå til corner.

22. min: Conor Coady sender vertene i føringen. Krisztián Adorján finner Brad Smith på venstrekanten, og backen legger perfekt inn til Coady i boksen. Kapteinen har ingen problemer med å skalle inn 1-0!

25. min: Strålende spill fra hjemmelaget når Jordon Ibe slår en lekker stikker inn i boksen til Adam Morgan. Målsniken nøler ikke med å avslutte, men skuddet triller på utsiden.

26. min: Straffespark til Liverpool! Adam Morgan blir spilt flott igjennom av Marc Pelosi, og felles av keeper. Reprisene viser at det ikke var kontakt mellom spissen og keeper, og at det sannsynligvis burde vært gitt gult kort for skuespill.

26. min: Conor Coady setter straffesparket sikkert i mål, til høyre for målvakten.

30. min: Gedigen mulighet for Adam Morgan, etter en strålende pasning fra Krisztián Adorján på tvers av femmeteren. Morgan trenger bare å sette ballen i mål, men klarer allikevel å treffe en Dortmund-spiller. Der burde det stått 3-0!

33. min: Bortelagets Lennart Zeugner slår et frispark mot bakre stolpe, men kula går utenfor.

37. min: Marc Pelosi header et Adam Morgan-frispark like utenfor det tyske målet.

42. min: Lite som skjer i sluttminuttene av første omgang.

45. min: Det legges til ett minutt.

Pauserapport: Hjemmelaget leder fullt fortjent til pause på Langtree Park. Etter en rolig åpning på kampen, der de røde hadde ballen klart mest, kom Liverpool til et par målsjanser uten hell før kaptein Conor Coady stanget inn 1-0 på strålende vis. Et perfekt innlegg fra Brad Smith gjorde at scouseren kun trengte å styre kula i buret fra kort hold. Kort tid senere skaffet Adam Morgan et veldig billig, kanskje feilaktig, straffespark. Angriperen fikk en flott gjennombruddspasning av Marc Pelosi, og valgte å ramle idet han passerte Dortmund-keeperen. Dommeren pekte på ellevemeteren, og Coady satte sikkert inn sitt og Liverpools andre scoring. Morgan var millimetere unna 3-0 bare minutter senere, etter en krempasning fra Krisztián Adorján, men Liverpools nummer 9 klarte ikke å dytte ballen i mål. Dortmund har ikke skremt noen i første omgang, men har tidligere hatt for vane å bedre spillet etter pause. Dermed leder vertene svært fortjent etter 45 minutter i St. Helens.

2. omgang:

46. min: Dominik Beutler bytter med Manuel Greshake.

46. min: Felic Böhmer bytter med Patrick Dytko.

47. min: Dortmund prøver seg rett fra start, men får sendt avgårde et svakt skudd.

54. min: Svært rolig åpning på andre omgang. Liverpool har riktignok hatt ballen mest, men Dortmund er mer årvåkne og tettere bakover.

56. min: Jordon Ibe vinner en duell før han krummer nakken og rapper til fra vel 25 meter, men raketten går en halvmeter til side for mål.

62.min: Ruwe inn for Nothnagel

63. min: Marcel Deelen bytter med Vincent Borgelt.

64. min: Skuddforsøk fra distanse fra en Dortmund-spiller, men den lave skuddet går til side for Ryan Fulton i mål.

66. min: Lloyd Jones er oppe på et hjørnespark, men kommer ikke høyt nok over ballen til å få den på mål.

67. min: Krisztián Adorján treffer stolpen! Ryan McLaughlin bruker høyresiden som sin egen motorvei, og stormer helt ned til dødlinja før han legger inn i boksen. Der står Adorján på første stolpe, men ungareren treffer treverket med sin avslutning.

71. min: Jordon Ibe får ballen på åtte meter av Krisztián Adorján, men blir blokkert i avslutningsøyeblikket. Ibe har kun én forsvarsspiller og keeperen mellom seg og målet, men nøler før han løsner skuddet.

78. min: Adam Morgan avgjør kampen! Krisztián Adorján slår en utmerket gjennombruddspasning til angriperen, som enkelt runder keeper og bredsider ballen i mål med venstrefoten.

81.min: Aydincan inn for Deichmann

84. min: Lennart Zeugner får gult kort for en sen takling på Krisztián Adorján.

84. min: Jordan Lussey bytter med Daniel Trickett-Smith.

88. min: Jordon Ibe bytter med Kristoffer Peterson.

90. min: Det legges til tre minutter.

90. min: Adam Morgan blir spilt alene med keeper, og scouseren chipper ballen over Wilmes. Kula treffer tverrliggeren, spretter ned på streken og blir sparket vekk. Morgan prøver å overbevise dommeren om at ballen var inne, men kamplederen er ikke i tvil om at den aldri var over streken. Reprisene viser at dommeren nok gjør rett.

90. min: Nytt langskuddforsøk fra gjestene, men ballen går utenfor.

Sluttrapport: Liverpool vinner fullt fortjent 3-0 mot Borussia Dortmund på Langtree Park. Andre omgang ble litt mindre fartsfylt enn den første, men det var aldri noen tvil om hvilket lag som skulle ta med seg de tre poengene. Med 2-0 i sekken fra de første 45 minuttene, var Dortmund nødt til å vise høyere klasse etter sidebyttet, og tyskerne åpnet frisk fra avspark, men klarte aldri å true Ryan Fulton i buret. I steden vartet de røde opp med flere gode sjanser, og med snaut et kvarter igjen på klokka, fastslo Adam Morgan sluttresultatet til 3-0. Svenske Kristoffer Peterson fikk et par minutter på tampen, men rakk ikke å vise seg frem. Dermed ligger Liverpool nå foran Dortmund på tabellen, med ett poeng opp til Inter Milan på andreplass – laget Merseyside-klubben møter i den avsluttende og LFC TV-sendte gruppekampen 8. januar.