Må gjøre seg fortjent til lønningsposen

Brendan Rodgers søker spillere som ønsker mer enn en velfylt bankkonto. Manageren prøver å skape et mannskap som kan bli stabilt og ber om tålmodighet blant de med helrøde interesser.

Liverpool spiller på søndag årets siste kamp i 2012 mot Queens Park Rangers, samtidig som det er det første oppgjøret i andre halvdel av denne ligasesongen. Kollega på den andre trenerbenken, Harry Redknapp, kritiserte tidligere i uka noen av sine spillere og hvor han i klartekst mente at de var overbetalte. Det er et syn som Brendan Rodgers deler. Liverpoolmanageren arbeider hardt for å få en spillertropp med den rette type spillere, samtidig som han ber om tid.

- Hvis det dreier seg om spillere av topp kvalitet da har du ikke noe i mot å betale for det, men Harry hadde et godt poeng, sier Rodgers til The Mirror.

- Det er mye penger som blir brukt på middels spillere, det er hva som ødelegger. Det er spillere som driver rundt på høye lønninger og ikke er særlig opptatt om de vinner eller taper. De legger ikke følelsene i det da det vet at de får godt betalt.

- Lønnen avhenger ikke av hvordan man presterer. Det er hvor det har blitt forandring og det er ikke en vei jeg ønsker å gå. Jeg vet hva vi vil ha her men jeg kom hit med forståelsen av at det ikke var noe stort depot av penger, slik at vi måtte vokse underveis.

- Jeg må tåle noe kritikk for det og noen ganger vil jeg ytre min frustrasjon, men jeg er klar på den visjonen vi har om fremtiden.

- Hvis vi har motet til å stå fast ved den, supporterne, eierne og spillerne, da vil vi ved slutten av min treårskontrakt kunne vurdere det og se om det har fungert eller ikke.

- Jeg ønsker ikke spillere som ikke ønsker å være her. Dette er en klubb som har betalt topp pris for topp spillere. Steven Gerrard har vært glimrende for meg, Suarez har vært stor, Daniel Agger utmerket. De er hengivne til saken og føler at dette er en modell som virker.

- Jeg er ikke bekymret over om Luis Suarez ønsker å reise. Han hadde en perfekt sjanse til å gjøre det sist sommer til Juventus og trolig flere andre klubber.

- Steven har vært fantastisk, men vi prøver å komme vekk fra den situasjonen hvor vi må lene oss på en spiller. Laget må være vårt fortrinn.

- Vi er like gode som noen lag rundt der, fortsetter Brendan Rodgers om mulighetene til å komme inn blant topp fire på tabellen denne sesongen. - Det store ordet er imidlertid stabilitet. Hvis vi kan finne den i andre halvdel av sesongen, da er det ingen grunn til at vi ikke kan greie det.