MacKenzie forlanger unnskyldning fra politiet

Tidligere Sun-redaktør Kelvin MacKenzie forlanger en unnskyldning og oppreisning fra South Yorkshire-politiet for å ha blitt feilinformert om Hillsborough-tragedien.

MacKenzie er mannen som var ansvarlig for den famøse artikkelen «The Truth» i The Sun, hvor han publiserte en rekke løgner om Hillsborough-tragedien. Nå er den tidligere redaktøren ute etter kompensasjon og en unnskyldning fra politiet i South Yorkshire for løgnene han ble foret med.

- De som har kommet unna i denne saken er politiet i South Yorkshire, sier MacKenzie i magasinet Spectator.

Han bekrefter at han krever kompensasjon og en unnskyldning for å ha blitt villedet av polititjenestemenn, fordi dette har ført til at han personlig har «blitt forfulgt i årtier».

- Nå vet jeg sannheten – dere vet sannheten, vi vet alle sannheten – nemlig at fansen hadde rett. Men det tok 23 år, to undersøkelser, et likskue og gjennomgang av 400 000 dokumenter, hvorav mange ble holdt hemmelige, før man oppdaget at dette var en enorm dekkoperasjon iscenesatt av South Yorkshire-politiet. Hvor står jeg i denne situasjonen?

MacKenzie er også forundret over at Liverpool-fansen og Hillsborough-familiene har rettet kritikken kun mot The Sun, og hevder at andre aviser dekket Hillsborough-tragedien på samme måte.

- Liverpool-supporterne kritiserte ikke alle medier, bare The Sun. Det har alltid forundret meg. Gikk de ut mot vår avis fordi vi alltid støttet Thatcher, mens folk i Liverpool alltid har støttet Labour?

MacKenzie ser imidlertid ut til å ha glemt at hans avis var den eneste som kjørte saken under tittelen «The Truth» og at Taylor-rapporten allerede i 1989 frikjente Liverpool-supporterne og slo fast at politiet hadde hovedansvaret for tragedien som utspant seg på Hillsborough.

At MacKenzie nå inntar offerrollen og søker kompensasjon og oppreisning fra politiet blir møtt med forundring og avsky blant Liverpool-supportere i dag. De fleste synes å mene at MacKenzie selv som redaktør hadde ansvar for dobbeltsjekke sine kilder og sørge for at han ikke trykket løgner.