Målgivende av Bellamy

Craig Bellamy sto for forarbeidet til to av scoringene da Storbritannia vant 3-1 mot Forente arabiske emirater i OL.

Craig Bellamy spilte en god kamp for Storbritannia mot Forente arabiske emirater på Wembley. 33-åringen slo et utsøkt innlegg til Ryan Giggs som kunne heade vertene i føringen i det  15. minutt. Storbritannia hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, men lagene gikk til pause på 1-0.

I 2.omgang kom Forente arabiske emirater bedre med, og utligningen kom i det 59. minutt. Kampen sto og vippet frem til det 72. minutt. Da kom Bellamy frem på høyrekanten. Arabernes keeper måtte gi retur på Liverpool-spillerens gode innlegg. Scott Sinclair var på passelig frempå og satte ballen i mål fra kort hold.

Daniel Sturridge fastsatte sluttresultatet til 3-1 i det 75. minutt. Craig Bellamy bar kapteinsbindet for utbyttede Ryan Giggs fra 71. minutt til han selv ble byttet ut i det 82. minutt.

Storbritannia trenger kun ett poeng mot Luis Suarez’ Uruguay i siste gruppepsillskamp på onsdag for å avansere til kvartfinale.

Stilling i gruppe A
1. Storbritannia 2    4-2    4
2. Senegal        2    3-1    4
3. Uruguay        2    2-3    3
4. FAE               2    2-5   0

De to beste lagene i gruppen går videre til kvartfinaler. Ved poenglikhet rangeres lagene først etter total målforskjell, deretter flest scorede mål totalt og så innbyrdes oppgjør.