Mill Financial saksøker RBS

Mill Financial forsøkte å kjøpe Liverpool FC i oktober 2010. Nå saksøker de Royal Bank of Scotland for å ha brutt en avtale om gjeldsinnkreving.

Samtidig som Liverpool FC og NESV (nå FSG) var kommet til enighet om salget av klubben forsøkte Tom Hicks i oktober 2010 å få solgt klubben til Mill Financial. Dette var texanerens forsøk på å forhindre at klubben ble solgt til NESV, og planen var at Mill Financial skulle betale ned gjelden på £237M direkte til Royal Bank of Scotland. Den gang skapte dette panikk blant røde, da mange trodde dette ville bety at man fortsatt ikke ville bli kvitt Tom Hicks. RBS nektet å la Mill Financial betale ned gjelden, ettersom en avtale med NESV var på plass.

Nå vil Mill Financial saksøke Royal Bank of Scotland for å ha brutt en avtale om at de skulle bli varslet på forhånd dersom RBS hadde planer om å innkreve gjelden. I papirene som er innlevert til Supreme Court i New York, står det i følge Liverpool Echo:

"I strid med en tredelt avtale for våren og høsten 2010, har RBS vært engasjert i hemmelige aktiviteter med hensikt om å styrke RBS sin stilling i Liverpool FC. Blant annet uten å varsle Mill Financial, tok RBS kontroll over LFC gjennom en rekke hemmelige brev.

RBS tvang også eierne til å annonsere at de ønsket å selge LFC, noe som førte til et stresset salgsmiljø. RBS tok deretter skritt for å sikre at LFC ble solgt for kun £235M - en pris langt under markedsverdi, og et beløp som kun betalte RBS sin gjeld - til en kjøper av deres smak - og forble som kreditor."

Mill Financial sa den gang at de ville betale £20M mer en hvilken som helst annen kjøper, til en sum opp til £385M. Mill Financial hadde overtatt George Gillett sine aksjer etter at han hadde misligholdt lån hos dem. Også George Gillett har i ettertid blitt saksøkt av Mill.