Misfornøyde røde fans

Arbeid på jernbanelinjen medfører dårlig togtilbud overfor Liverpools supporter i forbindelse med finalen i FA-Cupen, og fotballforbundet får også kritikk for kamptidspunkt.

Arbeid med jernbanen gjør at Virgin Trains kun har tre avganger fra Liverpool til London lørdag 5.mai, og ingen på kveldstid etter at finalen på Wembley er spilt.

«Vi prøver alltid å hjelpe fotballfans til og fra kamper, og gjorde det med stor suksess for supportere fra Everton og Liverpool til semifinalen, uttaler en talsmann fra Virgin Trains.

«Imidlertid, ved dette tilfellet og som vi har forklart overfor FA, har både kamptidspunktet og at det spilles på en helg hvor Network Rail allerede hadde planert betydelig oppgraderingsarbeid kan vi ikke gi fansen det tilbudet de vil forvente. Slikt arbeid er planlagt 18 måneder i forveien, og siden FA-Cup finalen spilles tidligere enn planlagt og med senere avspark enn vanlig, har det gjort at Liverpools fans ikke kan reise tilbake med tog samme kveld.»

Fotballforbundet (FA) får også kritikk over at de har satt kamptidspunkt til kl 17.15 lokal tid.

«Hvordan FA styrer fotballen i dette landet er en total vits», siteres en talsmann fra Liverpool FC Official Supporters Club Merseyside Branch til Sky Sports.

«Igjen har FA-Cupen blitt totalt nedprioritert. Det skulle ha vært avspark kl 15.00 og de andre ligakampene skulle ha blitt spilt på søndag.

«Fokus burde vært satt på finalen, og at de øvrige kampene ble satt opp etter det. Det siste FA tenker på er fansen. Vi blir sett på som en pengemaskin som gjør alt for å følge våre klubber.

«Det faktum at fansen til Chelsea kan tilbringe hele dagen med å drikke i London betyr at det vil være potensiale for trøbbel.»