Møter Chelsea i finalen

Chelsea knuste Tottenham i den andre semifinalen av FA-cupen, og dermed blir Wembley nok en gang farget rød og blå. Raúl Meireles forble på benken, mens Fernando Torres fikk seks minutter.

Begge semifinalene inneholdt to derbyer, og dagen etter Evertons nederlag mot Liverpool, stod londonlagene Tottenham og Chelsea ansikt til ansikt på landslagsarenaen.

Didier Drogba sendte blåtrøyene i ledelsen like før pause. Ivorianeren viste muskler i en duell med William Gallas, og klasket ballen steinhardt i mål med venstrefoten. Fire minutter etter hvilen doblet Juan Mata ledelsen. Chelsea trykket de liljehvite bakover og skapte en serie med gode muligheter. Mata fikk etter hvert avsluttet, og selv om det så ut til at Benoît Assou-Ekotto reddet ballen på streken, valgte dommer Martin Atkinson å dømme mål.

Tottenham reduserte like før timen ved Gareth Bale. Emmanuel Adebayor ble spilt igjennom før han ble av Chelsea-keeperen. Atkinson kunne blåst straffe, men ga Tottenham fordel, og Bale kunne enkelt sette returen i det tomme buret.

Ramires ønsket imidlertid blå finaleplass, og satte inn 3-1 etter en presis pasning av Mata i det 77. minutt. Frank Lampard dyttet all tvil i under bordet fire minutter senere på et frispark fra langt hold, før Florent Malouda fastslo sluttresultatet til mektige 5-1 på overtid.

Tidligere røde Fernando Torres kom inn for Drogba i det 84. minutt. Meireles måtte tilbringe semifinalen på benken.

Tottenham – Chelsea 1-5 (0-1)
0-1: Drogba (43)
0-2: Mata (49)
1-2: Bale (56)
1-3: Ramires (77)
1-4: Lampard (81)
1-5: Malouda (90)

Tottenham: Cudicini – Walker – Gallas – King – Assou-Ekotto – Lennon – Parker (Sandro 90) – Modrić– Bale – van der Vaart (Defoe 75) – Adebayor

Chelsea: Čech – Bosingwa – Luiz (Cahill 59) – Terry – Cole – Ramires (Malouda 82) – Mikel – Lampard – Kalou – Drogba (Torres 84) – Mata

FA-cupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles på Wembley lørdag 5. mai.