Nær overgang for Tom Ince

Liverpool Echo skriver at Liverpool FC nærmer seg et kjøp av Tom Ince fra Blackpool for £4M.

Lokalavisen skriver at en retur til Anfield for Tom Ince er nær forestående. Liverpool er i forhandlinger med Blackpool, og håper å sikre seg den 20 år gamle vingen som sin første signering i transfervinduet i januar.

Ince, som forlot Liverpool for en kompensasjonssum på £250 000 for 16 måneder siden, har gjort 13 mål i Championship så langt denne sesongen. Blackpool verdsetter vingen til rundt £6M, men Liverpool vil få en betydelig rabatt på det beløpet ettersom de har rett på 35% av overgangssummen dersom Blackpool selger Ince til en annen klubb.

Echo skriver også at Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, har holdt samtaler med Chelsea om en potensiell £12M-overgang for spissen Daniel Sturridge. Echo forstår det imidlertid slik at en overgang for Ince er langt nærmere å bli fullført enn en overgang for Sturridge.

Ince tilbrakte åtte år på Liverpools akademi i Kirkby, og fikk sin førstelagsdebut for de røde da Roy Hodgson satte ham innpå i ligacuptapet for Northampton på Anfield i september 2010. Det ble imidlertid med dette ene innhoppet før ferden gikk videre til Blackpool etter et låneopphold i Notts County. Da Liverpool ville fornye kontrakten med Ince, nektet han å skrive under. Han kunne dermed fritt skrive under for The Seasiders i august 2011, og Liverpool hadde kun rett på et kompensasjonsbeløp.

Ince har virkelig blomstret på høyreflanken i Blackpool, og har vært en nøkkelspiller der både i fjor og i år. Han kan også spille på venstreflanken og mer sentralt i banen bak en spiss.

Liverpool har fulgt utviklingen til Ince nøye denne sesongen, og speiderrapportene har vært meget gode. Han har gjort 19 mål på 41 ligakamper fra start for Blackpool.

Echo skriver at Brendan Rodgers håper å gjøre fra seg januarhandelen tidlig på nyåret, og at Ince og Sturridge er de to hovedmålene på transferfronten. Lokalavisen skriver videre at Liverpool vil lytte til bud på spillere som Stewart Downing og Joe Cole, mens Sebastian Coates kan bli sendt ut på lån. Anfield-klubben vil uansett være mer opptatt av å hente inn nye folk, enn å kvitte seg med spillere man har i stallen i dag.