Nærmere rettferdighet

Regjeringsadvokaten bekrefter at det er blitt sendt en søknad om å få omgjort den opprinnelige kjennelsen etter Hillsborough, som kan åpne for et nytt likskue.

Ingen er blitt stilt til rette etter tragedien på Hillsborough, til tross for at det lenge har vært kjent at hovedårsaken til at 96 supportere mistet livet var mangelen på ledelse hos de sikkerhetsansvarlige fra politiet. Likskuet i etterkant kom til en kjennelse om at alle enten var døde, eller deres liv ikke stod til å rette, et kvarter etter avspark. Det medførte igjen til at kjennelsen over hva som skjedde i Sheffield var at det hele var et «ulykkestilfelle».

I etterkant av dokumentene fra det opprettede og uavhengige Hillsborough panelet, hvor bevisene etter hva som skjedde på Leppings Lane både ble forsterket og fornyet, har det ligget i kortene at myndighetene denne gang ikke kan snu seg vekk fra de faktiske forhold.

Kontoret til regjeringsadvokaten har nå bekreftet at en søknad om å få omgjort den opprinnelige kjennelsen, slik at det kan bli foretatt et nytt likskue, vil bli sendt i dag eller i morgen.

Kreftsyke Anne Williams har kjempet en egen kamp for sin sønn Kevin, som var i live over en halvtime etter at kjennelsen hevdet alle var døde eller døende, har også fått bekreftelsen.

- Det sitrer i meg, jeg er utrolig glad for at det endelig har skjedd, sier Anne til Liverpool Echo.

- Dette er dokumentet som jeg har kjempet mot øvrigheten i 23 år om å få. Jeg kan nesten ikke tro at jeg nå har det her foran meg i sort og hvitt.

- Jeg har lest det om igjen og om igjen i tilfellet jeg skulle ha drømt eller lest feil.

- Jeg har hatt alt dette bevismaterialet i lang tid og presentert det for tidligere regjeringsadvokater, som ikke gjorde sin jobb skikkelig og avviste det etter sigende fordi «det var ikke i rettferdighetens interesse».

- Det er forferdelig hvor lenge dette har fått pågå, men det viktigste er at de rette ting nå blir gjort.

- Jeg bare håper det ikke blir for mye papirmølle og man er i stand til å fastsette et nytt likskue for Kevin snart.