Ny etterforsking av Hillsborough-tragedien

Innenriksminister Theresa May opplyser til Liverpool Echo at hun har bestemt at det skal foretas enda en granskning av omstendighetene rundt Hillsborough-tragedien. Denne skal foretas parallelt med etterforskningen til The Independent Police Complaints Commission.

Tidligere sjefskonstabel i Durham, Jon Stoddart, skal lede denne nye etterforskningen som skal fokusere spesielt på de 96 Liverpool-supporterne som døde under FA-cupsemifinalen på Hillsborough i 1989.

Mr Stoddart skal samarbeide tett med IPCC for å etterforske politiets oppførsel i etterkant av at tragedien. Innenriksministeren kunne også i dag avsløre at det blir utnevnt et eget styre som samle trådene fra alle organisasjonene som nå jobber med å gi Hillsborough-familiene den rettferdigheten de etterlyser. Målet er å levere raske resultater og sørge for at informasjonen blir delt med alle som skal ha den.

- Avsløringene til Hillsborough Independent Panel var sjokkerende. Familiene har nå fått vite sannheten, men har ennå ikke fått den oppreisningen de fortjener, innrømmer innenriksminister May overfor Liverpool Echo.

- Jon Stoddart er en dyktig etterforsker som vil bringe med seg en enorm rutine til denne krevende jobben. Jeg har gitt IPCC nytt mandat til å etterforske urett begått av politiet, og denne etterforskningen vil sørge for at ingen som hadde ansvar for supporternes sikkerhet på Hillsborough vil slippe unna etterforskningens søkelys.

- Jeg er opptatt av en rask og skikkelig respons på avsløringene til Hillsborough-panelet, slik at de 96 som døde og deres etterlatte kan få den rettferdigheten de fortjener, sier Theresa May.