Området Anfield fornyes

Representanter for bystyret sier at området rundt Liverpools stadion vil bli modernisert og fornyet, uansett om klubben bygger ny stadion eller ikke i Stanley Park.

Området Anfield, hvor Liverpools arena ligger, er slitt og en rekke eiendommer ligger ubebodd og vandalisert. Det siste også fordi Liverpool FC tidligere har kjøpt hus med tanke på mulig utbygging og egne lokaler.

Da klubben fikk byggetillatelse til en ny stadion i den verneverdige og kommunale parken Stanley Park, var det etter avtale med myndighetene om at området rundt også skulle fornyes. Nå er det fortsatt ikke tatt noen avgjørelse om det blir noe «nytt Anfield» på andre siden av Anfield Road, men ifølge bystyret vil det uansett bli brukt penger til å oppgradere området i Liverpool 4.

Ifølge Liverpool Echo håper kommunen å få de eiendommene som Liverpool har ervervet rundt nåværende stadion gratis, noe klubben ikke ønsker å kommentere overfor avisen.

- Klubben er en nøkkelfaktor i området og vi har stor tro på at de ønsker å arbeide sammen med oss om dette, sier Ann O’Byrne fra kommunen. - Vi står fast på at Anfield er førsteprioritet (i forhold til byfornyelse).

- Vi er fornøyd med at det blir gjort noe, sier John Nolan som representerer de lokale innbyggerne. - Hvordan området har blitt seende ut har ikke bare gjort at eiendomsprisene har blitt nedslående men det samme gjelder tilværelsen til folk.

- Vi har blitt rådført angående fornyingsplanene til bystyret i Liverpool, bekrefter en talsmann for Liverpool FC.

- Vi har hele tiden støttet og vært samarbeidsvillige til alle initiativ som vil forbedre vårt lokalsamfunn, men diskusjonene er på et så tidlig stadium at det er ikke mulig å kommentere ytterligere. Vi er fast bestemt på å støtte vårt lokalsamfunn på alle områder.