Ønsker uforbeholden unnskyldning

De etterlatte ser med spenning fram mot rapporten som det uavhengige panelet i morgen legger fram, etter å ha gått igjennom ikke tidligere tilgjengelige dokumenter fra Hillsborogh.

- Vi ser fram til dette med forventning, forklarer leder i Hillsborough Family Support Group, Margaret Aspinall, til Liverpoolfc.com. – Vi er nervøse, emosjonelle og desperate, desperate etter å få greie på hva man har funnet ut.

- Når vi kommer inn i katedralen vil vi få utdelt et sammendrag av rapporten og vi må se på det.  Om vi greier å fordøye det helt tviler jeg sterkt på, da det vil være en følelsesladet dag. Jeg håper bare at vi finner svarene på de spørsmålene vi har stilt.

- Jeg håper på renvasking av våre fans og overlevende, det er veldig viktig, fortsetter Margaret om hva hun håper kommer ut av rapporten. – Det er klart at jeg gjerne vil finne ut hvorfor Duckenfield ga ordre om å åpne porten og prøvde å hevde at det var fansen som sparket den ned, og hvorfor de ikke stengte tunnelen som gikk ned til feltet som allerede var overfylt. Det aller viktigste for de som mistet noen den dagen tror jeg likevel er at kjennelsen fra likskuet blir forandret og viser at det var de som døde etter 3.15pm.

- Jeg håper dette kan sette en strek for de overlevende og fansen. Noen av dem lider fortsatt, de føler skyld som er en absolutt skam da disse fans ikke har noe skyld i det hele tatt. Jeg håper vi kan få en uforbeholden, nasjonal unnskyldning. Etter 23 år med smerte. Det var unødvendig hva vi har måttet gå igjennom. De visste hvem som hadde skylden for at 96 døde. I de siste 23 år har det vært mange folk som har slengt søle på oss – og vi får det fortsatt. Hva vi nå ønsker er en uforbeholden unnskyldning for hva de har gjort og den smerte de har forårsaket. Sorgen, lidelsen og stresset. De har ført oss gjennom helvete i 23 år og det er det minste vi kan forvente fra Mr Cameron (statsminister). Vi klandrer ikke Mr Cameron for de forferdelige dødsfallene, men hans regjering var ved makten den dagen og jeg mener han må komme med en unnskyldning på vegne av sin regjering.

- Det er veldig vanskelig å svare på hva som har holdt oss gående i alle disse årene da det er så mye, men jeg kan starte med å si at hver enkelt av familiene elsket sine egne så mye og visste at det var gjort en stor urettferdighet. Det var 96 som ikke gjorde noe galt den dagen og som fem dager senere kom hjem i kister. Vi må gjøre det som er riktig for dem. Det er mange fra familiene som er borte siden Hillsborough og de var desperate etter å få sannheten – vi må gjøre det for dem også i likhet med for de 96. Som jeg har sagt tidligere, vi er stemmene, vi er ørene og vi er øynene. Vi har bare fått noen smuler, jeg mener tiden nå er inne til å få hele brødet.

Hele intervjuet kan leses her.