Opta stats Liverpool-Brighton

Glen Johnson og Charlie Adam hadde stor treffprosent på pasningene i 6-1-seieren mot Brighton. Luis Suarez med flest avslutninger.

Charlie Adam, som var den eneste midtbanespilleren i Liverpool med 90 minutter på banen mot Brighton, slo 59 pasninger. 96,6 prosent av disse havnet hos en spiller i rødt. Glen Johnson hadde en treffsikkerhet på 97,2 prosent på sine 39 avleveringer.

Steven Gerrard hadde 89 ballberøringer på de 77 minuttene han spilte. Kapteinen hadde fem avslutningsforsøk mot mål. Tre av disse kom fra distanse.

Luis Suarez avsluttet ni ganger, og fem av disse traff innenfor stengene. Ett av forsøkene, i det 84.minutt, ble headet i mål. Spissen hadde flere ballberøringer (82) enn noen annen spiller som var på banen i 90 minutter. Han bidro også defensivt med tre brytninger og tre blokkeringer.

Andy Carroll, som scoret i det 57. minutt, hadde fem avslutninger totalt. Fire av disse var fra innenfor 16-meteren.

Opta stats har notert at Liverpool vant skuddstatistikken 34-10. Liverpool kom til 33 innlegg mot bortelagets 17. Brighton foretok 33 klareringer.

Peter Brezovan var den mest aktive keeperen på banen. Han måtte foreta ni redninger. Brightons sisteskanse reddet straffespark fra Luis Suarez. Pepe Reina hadde en rolig dag på jobb. Spanjolen slapp med to redninger.

Ingen av Brightons forsvarsspillere hadde avslutninger på mål. Martin Skrtel, Glen Johnson og Jose Enrique avsluttet totalt fire ganger. Skrtel foretok tre brytninger. Slovaken klarerte fem ganger og taklet ved fire anledninger.

Jose Enrique hadde flest ballberøringer (69) av Liverpools forsvarsspillere, spilte flere (47) pasninger og taklet seks ganger. Spanjolen var den eneste Liverpool-spilleren til å vinne 100 prosent av luftduellene.

På midtbanen vant Stewart Downing 80 prosent av duellene, og det er høyere enn noen av de andre midtbanespillerne. Han slo syv innlegg og hadde tre skudd på mål.

Totalt la Liverpools spillere 477 pasninger mot bortelagets 449. Pasningssikkerheten var 88,1%-86.6% i Liverpools favør. Liverpool foretok 19 taklinger sammenlignet med Brightons 17. De røde vant 84,2% av taklingene, mens sydkystklubben vant ballen i 70,6% av tilfellene.

Kilde: Liverpoolfc.tv.