Over 100.000 signaturer

Anne Williams sin e-petition for å få åpnet saken til sin 15 år gamle sønn Kevin som mistet livet på Hillsborough nådde målet om 100.000 underskrifter. Hun takker for støtten.

Anne Williams har aldri gitt opp kampen sin om rettferdighet, og har i årevis kjempet for å få saken til sønnen Kevin tatt opp på nytt i det engelske rettsystemet.

Kevin Williams fra Formby ble bare 15 år, og var blant de 96 døde på Hillsborough. I følge de offisielle rapportene var alle ofrene enten døde eller hjernedøde klokken 15.15, men Anne sitter på beviser om at sønnen da fortsatt var i live, og ropte etter sin mor. Dersom han hadde blitt gitt oksygen i tidsrommet fra 15.15 til 16.00 kunne muligens livet hans ha blitt reddet.

Anne har gang på gang blitt avvist i sine forsøk på å få gjenopptatt sønnens sak, men etter underskriftskampanjen om å få frigitt alle dokumentene etter Hillsborough-tragedien ble en suksess, satt hun opp sin egen underskriftskampanje for å få gjenopptatt saken sin og få fremlegge sine bevis.

Underskriftskampanjen er kun åpen for britiske statsborgere eller folk bosatt i Storbritannia. En var nødt til å nå 100.000 underskrifter for å lykkes. Det startet tregt, og det så mørkt ut på søndag da kun 18.000 hadde signert - men en voldsom sluttspurt etter mye press på Twitter og etterhvert i media har en nå klart å samle hele 111.016 underskrifter til fristen i dag. En må regne med noen blir fjernet på grunn av at de er registrert to ganger, men det ser nå ut til at det har vært en suksess, og kanskje får Anne Williams omsider saken sin gjenopptatt.

Anne Williams takker alle som signerte.

- Jeg vil takke alle sammen av hele mitt hjerte for å signere og støtte meg. Det har vært 23 år hvor man har levd med løgner, og jeg kan ikke gi meg før jeg har fått rettferdighet for Kevin, sier Williams til Liverpoolfc.tv.

- Jeg kan ikke tro det. Det gikk helt til siste kvelden, og så kom all støtten. I dag er den siste dagen, og jeg var ikke sikker på om de kom til å stoppe underskriftskampanjen klokken tolv i går eller klokken tolv i kveld, fordi de sier ikke noe om det, så jeg har vært nervøs. Men vi klarte det, og jeg kan knapt tro det!

- Jeg har blitt løyet til fra starten, og jeg kan ikke leve med disse løgnene. Dersom han får gjenopptatt saken og forandret dødsårsaken vil det være rettferdigheten, for jeg kan ikke leve lenger med disse løgnene.

- Det vil også hjelpe de 95 andre familiene. Kevin døde klokken fire, og kunne vært reddet. Forhåpentligvis vil denne underskriftskampanjen hjelpe meg i rettsystemet. Jeg vil at de skal se på bevisene igjen, og sende Kevin sin sak tilbake så vi får gjenopptatt saken rundt min søns dødsfall.

Dagbladet hadde for noen år siden en sak om Anne Williams. Den kan leses her.