Permanent Hillsborough-arkiv

Det kan bli opprettet et permanent Hillsborough-arkiv i Liverpool, der alle dokumentene omkring tragedien blir lagret for fremtiden.

Det er Liverpool Daily Post som melder at det har vært diskutert hvor alle de tidligere hemmeligholdte dokumentene skal lagres etter at Hillsborough Independent Panel er ferdige med sin jobb i september. Panelet vil ta den endelige avgjørelsen.

Liverpool Daily Post forstår det slik at det ligger an til at dokumentene blir lagret i Liverpool. Det er snakk om flere hundretusen dokumenter om tragedien i 1989. Borgermester Joe Anderson ønsker i alle fall en slik løsning.

- Vi bør vurdere steder som det nye arkivet i William Brown Street eller Liverpool Life Museum. Vi vil selvsagt rådføre oss med familiene i denne saken, men det virker riktig at dokumentene blir permanent lagret i Liverpool. De må bli sett av byens befolkning, og som bystyre vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe til med dette.

- Det vil være riktig for folket her, at de kan gå å studere dokumentene. Men avgjørelsen må tas av det uavhengige panelet, så det blir opp til dem, sier Margaret Aspinall, som er leder av Hillsborough Family Support Group.

- Saken blir fortsatt diskutert. Ingen bestemmelse er tatt ennå, sier en talsmann for panelet.