RBK: - Kun to datoer var aktuelle

Etter innspill fra Liverpool.no åpner utviklingsleder i Rosenborg Ballklubb, Tore Grønning, døren på gløtt for å flytte Rosenborgs kamp mot Liverpool i NextGen Series fra torsdag 8.november til dagen etter. Men mest sannsynlig vil matchen gå på den, for begge klubbers supportere, noe uheldige datoen 8.november.

- Vi har strevd veldig med å komme til enighet med Liverpool FC om kampdato. Dette er noe vi har jobbet mye og lenge med, forteller Grønning til Liverpool.no.

- Liverpool FC hevdet det kun var to datoer som var aktuelle for dem. Torsdag 8.november og fredag 9.november, opplyser han.

Rosenborg har hjemmekamp mot Fredrikstad i Tippeligaen søndag 11.november, og det var årsaken til at RBK da landet på torsdag 8.november som kampdato.

- Kampen går sent på året, i november måned, og på grunn av baneforhold og slitasje på gressmatta fikk vi nei fra vår stadionansvarlig på å spille juniorkamp på Lerkendal bare to dager før Fredrikstad-kampen, forteller Grønning.

Det virker imidlertid som både RBK og LFC har tenkt lite på sine supportere ved fastsettelse av denne kampdatoen. Samme kveld spiller nemlig både Liverpools og Rosenborgs førstelag bortekamper i Europa League. Liverpools kamp mot Anzhi Makhachkala i Russland har avspark klokken 18.00 skandinavisk tid, mens Rosenborgs bortekamp mot Metalist Kharkiv i Ukraina har avspark klokken 21.05 skandinavisk tid.

Med andre ord en særs uheldig stevnekollisjon for begge lags supportere. Grønning bekrefter at dette også er grunnen til at man ikke har klart å komme fram til noe klokkeslett ennå.

- Her er det mange hensyn som skal tas, ikke bare til supporterne. Vi ser imidlertid problematikken. Sannsynligvis kommer vi til å ta hensyn til egne supportere og spillere, som har lyst til å se Rosenborgs kamp på TV klokken 21.05, sier Grønning.

Det betyr i så fall tidlig avspark, og kollisjon med Liverpools Europa League-kamp i Russland. Da kan det bli få røde supportere tilstede på Lerkendal for å se Liverpools juniorer.

Liverpools bortekamp mot Molde i fjorårets NextGen Series trakk 4795 tilskuere til Aker stadion. Brorparten av disse var norske Liverpool-supportere. Det samme vil neppe skje på Lerkendal i år dersom avspark for denne kampen legges før klokken 20.00.

- Vi ser denne problematikken nå som du gjør oss oppmerksom på den. Vi skal behandle dette innspillet og vurdere saken på nytt. Liverpool kunne også spille fredag 9.november, og vi skal ta en diskusjon på om vi skal revurdere datoen, lover Grønning.

- Men det blir en utfordring i forhold til baneforholdene i november, og søndagens Tippeligakamp mot Fredrikstad kan komme til å veie tyngst, legger han til.

Grønning opplyser at Rosenborg kommer til å operere med en billettpris på 50 kr til sine kamper i NextGen Series. Molde opererte med gratis inngang da Liverpool spilte der i fjor.

LFCSCSB har 38 000 medlemmer. 4000-5000 i Rosenborgs nedslagsfelt.