Respekt for Gerrard

Daniele De Rossi hos Italia, sier foran kvartfinalen mot England på søndag at Steven Gerrard er et stort forbilde for ham.

Oppbyggingen foran søndagens kvartfinale mellom Italia og England i Kiev er allerede i gang. Et kløktig italiensk lag tok seg fra gruppe C gjennom å spille uavgjort mot Spania og Kroatia, og å vinne siste kamp mot Irland.

De azurblå vil bl.a. gi Steven Gerrard & Co kamp på den sentrale midtbanen med spillere som De Rossi, Machisio, Motta og Pirlo, selv om førstnevnte også blir benyttet som midtstopper. Italienerne vil imidlertid mangle tøffingen Giorgio Chiellini i det indre forsvaret

Nevnte Daniele De Rossi mangler ikke på respekt når han snakker om kaptein Gerrard, som har vært meget god for England så langt i Euro 2012.

- Gerrard er mitt idol, forklarte italieneren på en pressekonferanse på onsdag. – Han har vært i toppen i ti år. Du ser en Gerrard som kan forsvare og angripe. Han er her, han er der. Jeg vil like å spille mer på den måten.

- Gerrard er et symbol på dette engelske laget, fortsatte De Rossi. – Det til tross for at de har andre gode spillere og er et kompakt lag. De har en manager som har arbeidet i Italia slik at de vet hvordan de skal spille defensivt.