Robinson glad for å være skadefri

Jack Robinson mistet store deler av forrige sesong på grunn av skader. Nå er han skadefri og klar til å kjempe om en plass på førstelaget.

Jack Robinson håper skadeproblemene fra forrige sesong er historie. 18-åringen fikk kun to opptredener på Liverpools førstelag i 2011/12. Robinson måtte opereres i foten i november. Etter en lang rehabilitering pådro han seg så en lyskeskade. Nå er han klar til å utfordre Jose Enrique om venstrebackplassen.
- Det er flott å være tilbake i spill etter det som skjedde forrige sesong, sier Jack Robinson til Liverpool Echo.

- Jeg kom ganske godt i gang og var på benken for førstelaget, men så ble jeg skadet. Skaden satte meg utenfor i fire måneder. Jeg måtte opereres i foten fordi jeg hadde en løs beinbit. De fjernet den og gipset meg. Jeg kom tilbake i trening og gjorde det ok, men så fikk jeg en lyskeskade som virkelig satte meg tilbake.

- Det var vanskelig. Jeg fikk nesten ikke spille i det hele tatt forrige sesong. Nå er jeg tilbake og er en del av det under ny manager. Det er bare utrolig å være en del av denne troppen. Det er hva jeg ønsket da jeg var barn. Nå som jeg er med, ønsker jeg ikke å være foruten.

18-årige Jack Robinson har allerede rukket å ha fire managere i sin Liverpool-karriere. Han fikk sin debut av Rafael Benítez i ligaavslutningen i 2009/10. Da var han 16 år og 250 dager gammel, og ble den yngste med førstelagskamp for Liverpool. Han spilte ikke under Roy Hodgson, men Kenny Dalglish satte venstrebacken inn borte mot Arsenal i april 2011. Robinson imponerte da han nøytraliserte Theo Walcott. Hans første kamp fra start fulgte hjemme mot Birmingham i neste kamp. Forrige sesong ble det to opptredener i Carling Cup før skadeproblemene kom.

Denne sommeren sluttet Robinson seg til Liverpools sesongforberedelser i USA like etter å ha spilt U19-EM med England. Lørdag var han på banen 45 minutter i 1-1-kampen mot Toronto FC.
- Manageren har forklart oss alle hva han vil denne sesongen. Han har sagt at dersom du er god nok, jobber hardt og innstillingen er den rette, så vil du få en mulighet.

- Jeg liker måten Brendan ønsker at vi skal spille på. Han har vært flott å jobbe med. Han får backene med fremover, og det er noe jeg liker. Det er press høyt oppe i banen. Du må være med både fremover og bakover.

- Du må være med hele tiden og vite hvor du skal være til riktig tid. Jeg må bare få sjansen igjen til å vise manageren hva jeg kan gjøre. Forhåpentligvis kan jeg kjempe videre denne sesongen.