Rodgers føler med Di Matteo

Roberto Di Matteo fikk sparken som Chelsea-manager i dag. Brendan Rodgers føler med Di Matteo. Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez er favoritt til å bli ny manager i Chelsea.

- Det er skuffende at Di Matteo fikk sparken. Som manager selv vet jeg at vi er i et ekstremt tøft yrke, så du føler alltid med andre managere, for du kjenner til presset de lever under, spesielt i de store klubbene, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i dag.

- Jeg tror alle managere lever under press, og spesielt i de store klubbene. Det forlanges suksess hele tiden. Jeg føler virkelig med Robbie, for han gjorde en strålende jobb for Chelsea.

- Det er nesten utrolig at du kan vinne Champions League og en hjemlig cup, og så få sparken ikke lenge etterpå. For bare fire uker siden så det ut som dette laget skulle vinne alt denne sesongen. Alle var fra seg av begeistring over hvor godt de spilte, og hvor gode spillere de hadde handlet inn. Nå ligger de bare noen få poeng bak teten, kjemper om ligatittelen, og er slett ikke ute av Champions League. Og dette er en fyr som vant Champions League for dem, så han vet hva som kreves.

- Dette er en trist dag når du er manager, for det viser hva som er realiteten for managere nå til dags. Det pleide å være slik at dersom du lå sist i ligaen og ikke hadde vunnet på 10 kamper så kunne du kanskje regne med å miste jobben. Nå ser det ut som du kan miste jobben selv om du er i toppsjiktet og selv om du vinner trofeer. Det er trist, fordi Chelsea er en fantastisk klubb med fantastiske spillere, som har hatt suksess i flere år.

- Som sagt er det skuffende når en manager som har oppnådd så mye på så kort tid mister jobben. Jeg føler virkelig med ham. Jeg tror dessverre dette har blitt en del av spillet for managere over hele Europa nå. Britisk fotball har alltid vært litt snillere med managerne opp gjennom årene, men nå ser det ut som vi har lagt oss på samme linje som resten av Europa når det gjelder managere, der man ikke kan forvente å være i en klubb mer enn et par år før de vil kikke seg om etter en ny.

- Det er ganske unikt i dette landet at vi har karer som David Moyes, Alex Ferguson og Arsene Wenger. Når du har tro på en manager, og har gitt ham jobben, må du gi ham tid. Her til lands har vi sett at dette lønner seg, og at det leder til suksess.

- Men som manager skjønner du at klimaet har blitt annerledes nå, og det er klimaet vi lever i. Du må akseptere at slik er det bare.