Rodgers gleder seg til USA-turen

Brendan Rodgers ser frem til treningsleiren i USA, og treningskampene mot Toronto, Roma og Tottenham.

Liverpool-troppen setter seg på flyet til USA i neste uke, og Rodgers tror det kan være en veldig nyttig tur for hans mannskap.

- Jeg ser virkelig frem til turen. Det er en spennende tur for denne fotballklubben. Man må vel tilbake til 2004 for å finne sist denne klubben besøkte Nord-Amerika, så dette er noe vi virkelig gleder oss til, sa Rodgers under dagens pressekonferanse på Anfield.

- Turen har to formål. For det første handler det om å forberede seg til neste sesong gjennom trening og treningskamper. Det blir fint for meg å se spillerne i en annen setting. Å bygge opp lagånden og det sosiale vil også være viktig. For det andre er det flott å få vise frem fotballklubben for våre supportere der borte. Dette er en fotballinstitusjon med supportere over hele verden.

- Arbeidet vårt vil være rettet mot kampene vi skal spille. Vi skal spille noen veldig attraktive kamper der borte. Jeg er stolt over å representere denne klubben hver dag, fordi det handler om en livsstil. Men det er når du spiller kamper du begynner å se hva spillerne står for. Det viktigste på dette stadiet er å komme i form.

- Jeg anser det som veldig viktig at klubber av vårt kaliber legger ut på turer som dette. Det er svært viktig med tanke på vår verdensomspennende tilhengerskare. Så målet med turen er todelt. Turen er veldig viktig med tanke på å forberede spillerne som til syvende og sist blir dømt ut fra hva de presterer på banen, så det handler om å trene både på tekniske, taktiske, fysiske og mentale detaljer mens vi er på tur. Og som sagt er det viktig at supporterne føler nærhet til spillerne. Mange av disse supporterne vil aldri igjen få sjansen til å være nær spillerne i denne klubben.

- Vi ser frem til disse tre kampene. Vi skal besøke tre arenaer og ta del i hva som forhåpentligvis blir tre gode kamper. I en klubb som Liverpool er alle kamper viktige, uansett om det handler om en preseason-kamp, en testemonial-kamp, en ligakamp eller en cupkamp. Det handler om å bygge oss opp for å nå våre mål. Ting kommer ikke til å være perfekt under preseason, det er helt sikkert, men vi ønsker å innføre noen av prinsippene og målsettingene på det taktiske planet. Dette arbeidet vil bære frukter senere i sesongen.

- Lagene vi møter vil ha managere som vil prøve å sette sitt preg på det som skjer, og det er noe vi selv håper å gjøre i ukene som kommer også.

Rodgers ble spurt om han følte ekstra press ved å skulle spille på Fenway Park i Boston, hvor Liverpools eiere holder til.

- Ikke i det hele tatt. Alle tre kampene vi skal spille er prestisjefylte kamper. Fenway Park er en av de mest berømte sportsarenaer i USA, og jeg ser frem til hele dette eventyret. Men jeg føler ikke noe press. Ikke i en preseaon-kamp!

- Eierne har vært fantastiske fra første dag jeg møtte dem. Med tiden tror jeg alle supporterne og folk forøvrig vil se at de vil være verdifulle for denne fotballklubben. De er veldig ambisiøse på fotballklubbens vegne. Vi står alle samlet for å bringe suksess til Liverpool. For dem er det stort at vi kommer dit, og jeg er sikker på at de vil sette pris på at vi spiller i Canada og Amerika.

Liverpool vil ha base på Harvard-universitetet når de kommer til USA.

- Jeg har en venn jeg har kjent i mange år som faktisk gikk på Harvard-universitetet. Jeg husker han fortalte meg for mange år siden at det første han lærte første dag på Harvard var å gjøre alt «veldig enkelt». Det er flotte utdanningsinstitusjoner og mange veldig intelligente folk ved dette universitetet, men hovedbudskapet var å gjøre ting enkelt. Jeg tror dette er noe jeg alltid har prøvd å ta med meg i jobben min. Det handler om å gjøre ting så enkelt så mulig, både på og utenfor banen. Det er noe jeg har praktisert i mange år.