Rodgers godt fornøyd

Brendan Rodgers var svært godt fornøyd med Anfield-debuten til Fabio Borini, og at Liverpool avanserte til play-off-runden i Europa League på bekostning av FC Gomel.

Borini sendte Liverpool i føringen med et hardt og lavt skudd fra skrått holdt etter 21 minutter, og fikk dermed en knallåpning på Anfield-karrieren.

- Han er en intelligent og god gutt. Han passer veldig bra inn, og jeg syntes han gjorde et veldig flott mål ettersom det var en vanskelig avslutning å gjøre, uttaler manager Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Ballen var i lufta, og han viste god teknikk ved å komme over ballen og avslutte så godt. For spisser er det viktig å åpne scoringskontoen tidlig. De blir vanligvis dømt ut fra antall mål de scorer, og scoringer var grunnen til at jeg hentet Fabio hit. Jeg vet han kan score mål.

- Han er bare 21 år gammel, og det er fortsatt mye han må bli bedre på, men innsatsen hans i kveld og hans evne til å presse ballfører av utmerket.

- Han vil passe godt inn i laget. Du kan se han kombinerer godt med de andre spillerne, og spesielt Steven Gerrard. De forstår hverandre godt både på og utenfor banen. Jeg syntes Fabio gjorde det svært bra, akkurat som alle de andre på laget.

Manageren var også full av lovord om Luis Suarez, som var banens beste spiller i kveld.

- Luis er en utrolig spiller. Han har kommet tilbake og sett veldig god ut på trening. Jeg syntes hans oppfinsomhet og kreativitet i feltet var strålende i kveld. I tillegg var han veldig god til å presse når vi mistet ballen.

- Han er en spillertype jeg elsker. Dette er en fyr som elsker fotball. Hans lidenskap for spillet er utrolig, og han setter standarden for laget. Hans smarthet og dyktighet skinner gjennom. Hans kombinasjonsspill med Steven Gerrard og Fabio Borini var utmerket.

- Jeg må også nevne Stewart Downing, som ga oss god bredde på sin side, og jobbet veldig hardt i tillegg. Vi hadde et svært potent angrep, scoret tre mål og kunne hatt flere.

Rodgers var også glad for at han fikk en varm velkomst av hjemmepublikum under sin første kamp på Anfield.

- Jeg ønsker å si tusen takk for den varme velkomsten jeg fikk. Liverpool er en veldig spesiell fotballklubb, og for hver dag som går opplever jeg dette bare sterkere og sterkere. Det å gå ut på Anfield foran min første hjemmekamp var veldig spesielt.

- Forhåpentligvis kan vi ha mange flere spesielle kvelder sammen. Supporterne er en av våre store styrker. Vi ønsker å gjøre Anfield til et skikkelig fort denne sesongen. Det var viktig med en prestasjon som kunne gi oss en god start i kveld.

Manageren var veldig godt fornøyd med fremgangen laget viste i forhold til bortekampen i Hviterussland.

- Jeg syntes spillerne var strålende. I forrige uke var vi bare fire uker inn i sommertreningen, og fikk 18 skudd mot oss. Man kunne se resultatet av den jobben vi har gjort den siste uken, for Gomel hadde bare ett skudd mot oss i kveld.

- Jeg er veldig godt fornøyd med måten vi presset på, først og fremst. For at et lag skal ha et godt pasningsspill er det viktig å ha et godt press. To av de tre målene kom etter godt press. Jeg var godt fornøyd med strukturen til laget.

- Jeg syntes bevegelsene, intelligensen og samhandlingen til de fire på topp var fantastisk. Posisjoneringen til spillerne blir også bedre for hver dag som går.

- Vi har fortsatt mye å jobbe med. Det er fortsatt mye som må forbedres, men jeg syntes vår prestasjon i kveld var veldig oppmuntrende.