Rodgers lover stramme tøyler

Brendan Rodgers lover å holde Raheem Sterling i stramme tøyer, slik at tenåringen ikke mister bakkekontakten nå som han signerer ny femårskontrakt med Liverpool.

Det er ventet at Sterling setter navnetrekket sitt på den nye kontrakten i løpet av dagen i dag.

- Når du spiller for en stor klubb er det bare naturlig at du blir sammenlignet med tidligere tenåringsstjerner i klubben. Vi må hjelpe unge Raheem til å håndtere de forventningene som blir stilt til ham, siteres Brendan Rodgers av The Telegraph.

- I mange klubber er det rimelig enkelt å være ung spiller. Men dersom du er i en av de største klubbene i verden er presset en million ganger større. Det er vår jobb å utdanne ham. Det er fortsatt mye han må lære. Det er ikke lenge siden han han gikk ut av skolen, fortsetter Liverpool-manageren.

- Det handler ikke bare om fotballutdanning. Han trenger å lære om livet også. Vi vil støtte ham og hjelpe ham, og sørge for at forventningene ligger på riktig nivå.

- Han kom inn på laget som 17-åring, og det har vært flott å se hvordan han har prestert. Jobben hans er enkel. Å score mål, skape mål, bryte pasninger og takle. Han kjenner oppgavene sine, så hvordan kan vi få ham til å gjøre jobben bedre? Det handler om å sørge for at han kjenner sitt ansvar.

Rodgers kommenterer det faktum at Sterling nå kommer til å skrive under en ny kontrakt.

- Han har blitt belønnet som en ung spiller, som i en alder av 17 år kom inn på laget og presterte bra. Han vil aldri bli hauset opp til over sin posisjon her i klubben. Han skal utvikle seg mye ennå, men han har rettmessig blitt belønnet, noe som er fantastisk for fotballklubben.

- Jeg gratulerer alltid spillere når de skriver under en ny kontrakt, og så advarer jeg dem. Jeg forteller dem at de må bestemme seg for om de vil ha enda en ny kontrakt med en av de største klubbene i verden etter denne, eller om de vil spille på et annet nivå. De kan ikke bare stole på denne kontrakten, og jeg sørger for at de er klar over det.

- Når jeg snakker med spillerne går jeg alltid gjennom en rekke ting. Hvor opptatt er du av å hjelpe oss til suksess? Så snart jeg mener de er opptatt av det, og at de er i klubben av de riktige årsakene, kan de hjelpe oss med å fullføre vår plan og hjelpe organisasjonen.

- Når jeg snakker om at Raheem må bli bedre, så må han som 18-åring vite hva han trenger å bli bedre på. Hvordan kan vi få ham til å score flere mål, bli mer kreativ og mer effektiv i sitt spill?