Rodgers med tro på Henderson

Jordan Henderson måtte tåle mye kritikk i sin første sesong som Liverpool-spiller. Manager Brendan Rodgers tror imidlertid at 22-åringen snart vil slå ut i full blomst i den røde trøya.

- En ung spiller som Jordan Henderson fikk en del kritikk i fjor, men man må huske at denne gutten bare var 21 år da. Jeg syntes han var en veldig god spiller første gangen jeg så ham spille for Sunderland, sier Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Han ble kjøpt av Liverpool for masse penger, og kom til en enorm klubb med enorme forventninger. Han flyttet hjemmefra, han ble overlatt til seg selv og så forventes det at han skal være verdensstjerne over natta. Det kom ikke til å skje. Slikt skjer rett og slett ikke.

- Men gutten kan spille fotball. Dersom han blir trygg på seg selv i systemet, i et miljø som hjelper ham og gir ham utdanning i spillet, vil dere se det.

- Etter det jeg har hørt er Jordans fremste styrke hans holdninger. Han har utrolig gode holdninger. Når du har en spiller med slike holdninger, og han i tillegg har talent og tørster etter å lære, kan du forme ham, og da kan han til slutt vise seg å bli verdt pengene Liverpool ga for spilleren. Han kan løpe hele dagen, han er atletisk, han er sterk og han er rask.

- Forrige sesong var vanskelig for ham. Jeg har flere slike spillere, som jeg forhåpentligvis kan få det beste ut av ved at de kan bli effektive spillere.

En annen spiller som Rodgers håper å få det beste ut av er Joe Cole.

- Det gjelder egentlig dem alle. Spillere som ikke har spilt så mye. Jeg vurderer alle. Jeg har jobbet med Joe Cole tidligere. Jeg kjenner hans styrker. Jeg kjenner hans kvaliteter.

- Det var vanskelig for ham i den første tiden i klubben. Han ble utvist i sin første kamp, han ble skadet og sesongen ble litt oppstykket for ham. Så ble han sendt på lån til Lille, der han gjorde det ganske bra.