Rodgers om Liverpools spillere

Brendan Rodgers gir et lite innblikk i hvordan han ser på Liverpools spillerstall. Det er bl.a. lite snakk om gode spillere på midtbanen, mens han håper å lette forventningspresset til Andy Carroll.

- For å begynne med begynnelsen, så har vi en keeper i verdensklasse, forklarer Liverpools nye manager til The Times. – Jeg liker virkelig Pepe Reina, han har en fortid i Barcelona slik at han med en gang vil forstå hvilke prinsipper og ideer jeg står for.

- Defensivt har Liverpool vært rimelig sterke gjennom hele sesongen. Du har Glen Johnson, som jeg kjenner fra før og som har stoff i seg til å være verdens beste høyreback. Han kan kline til, han kan løpe, han kan slå innlegg og han er kjapp. Du har Enrique som bare vil bli bedre. I Newcastle var han glimrende og han var også god i store deler av forrige sesong.

- Midtstopperne Skrtel og Agger har gjort det bra. Du har en legende i Jamie Carragher som alltid vil bidra med utfordring og motivasjon til spillergruppen. Hvilken fenomenal spiller han har vært.

- Du har Steven Gerrard, som er den ultimate spiller når han er i form.

- Suarez er et talent som scorer mål, glimrende mål.

En spiller som en vil anta kan få problemer med å tilpasse seg spillestilen til Rodgers er Andy Carroll.

- Han kom for forferdelig mye penger og er fortsatt ung, svarer Brendan Rodgers på spørsmål om Liverpool nr. 9. – Jeg tror ingen som så han i Newcastle vil være uenig i at han var bra teknisk. Når du kommer til en klubb som dette da veier trøya mye mer enn andre trøyer. Forventningspresset er fenomenalt.

- Min jobb til neste år er å prøve å få vekk noe av det presset. Jeg skal ta det presset. Spillerne skal bare kunne gå ut å konsentrere seg om å prestere, og hvis det skjer da vil de gjøre det åtte eller ni ganger av ti på grunn av deres talent. Slik vil det være for Andy og hvilken som helst annen spiller. Vi kommer til å ta en vurdering hvor vi er, og så se fremover.

- Det er noen veldig talentfulle spillere her men det er heller ingen tvil at dersom laget skal kunne opptre slik jeg ønsker, da må vi få inn noen nye spillere. Uten tvil, dersom vi skal få til den offensive angrepsfotballen som vi gjorde i Swansea, da må vi få inn forsterkninger.

- Det dreier seg ikke om å starte fra bunnen av, men heller tilpasning. Vi må gjøre noen justeringer og bringe inn spillere til nøkkelposisjoner, som igjen vil gi oss anledning til å spille slik vi ønsker. Det er ikke snakk om å bygge et helt nytt lag.