Rodgers om sin visjon og filosofi

Først og fremst skal Liverpool vinne så mange trofeer som mulig. Så skal laget spille attraktiv fotball for å vinne kamper. Få opp unge spillere fra akademiet blir også vektlagt.

Liverpools eiere var allerede av den oppfatning at Brendan Rodgers var rett mann for Liverpool før de møtte ham i mai. John Henry og Tom Werner ble enda mer overbevist etter ha lest nordirens 180 siders dokument om hans visjon og filosofi. Planen om å ansette en fotbaldirektør ble forkastet. Rodgers fikk total kontroll til å sette ideene sine ut i praksis.

- Jeg presenterte et dokument om kultur, filosofi og planene fremover, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Det er en modell, en snarvei til hvordan jeg jobber, og om den type spillere jeg ønsker både taktisk og med hvilke personlighetstrekk de skal ha. Også mine tanker om akademiet og hvordan vi beveger oss fremover.

- Visjonen er enkel. For det første skal vi vinne så mange trofeer som mulig. Det er det store bildet.  For det andre skal vi spille attraktiv angrepsfotball for å vinne kamper. For det tredje skal vi få opp så mange unge spillerne som vi kan.

- Da jeg ble manager, ønsket jeg hele tiden å komme til en klubb med en klar filosofi om hvor vi var på vei.  I to av mine tre klubber, der jeg har vært manager, har jeg vært i stand til å skape en klubbmentalitet, og det har vært vellykket.

- Jeg startet dette (dokument) for over 15 år siden. Det er noe jeg har satt sammen gjennom mange år, og da jeg ble manager satte jeg det i system med en filosofi og metode.

- Min største enkeltstående bekymring for det kommende året er å definere en modell for spillet som kan underholde supporterne og samtidig vinne kamper, samt å bygge et lag som vil tillate oss å kjempe i alle turneringer.

- Det tok Tottenham seks transfervinduer for å sette sammen en tropp som kunne havne blant topp fire. De tre foregående årene har vi endt på sjette, syvende og åttende. Min jobb er forbedre det for å få klubben tilbake i øverste sjikt der den ikke har vært på noen år.

- For meg er fotball en kunst, ikke en vitenskap. Den eneste statistikken jeg ønsker å kjenne til er hvor gode vi har vært med ballen. Statistikken som interesserte meg i min kulturelle oppvekst var om vi var bedre enn motstanderen med ballen. Da har du 79% sjanse for å vinne kampen.

- I utgangspunktet har du 8/10 sjanse for å vinne, så jeg har fulgt det i min karriere. Selvfølgelig kan du tape den niende eller tiende, men min verden har blitt viet til det.  Det vil ikke alltid gå perfekt, og du vil ikke alltid spille bra, men jeg vil heller styre spillet, dominere kamper og ha den muligheten fremfor å vente på at noe skal skje.

- Min verden har dreid seg om å skape noe fremfor å vente. Hvis du venter, stoler du på at andre skal gjøre feil. Hvis du skaper noe, gjør du alt for å vinne kampen. Jeg vil heller tape en kamp etter å ha forsøkt å vinne fremfor å tape etter å ha forsøkt å bli beseiret.

Brendan Rodgers vet at det er flere klubber som kjemper i toppen av Premier League enn tidligere.
- Det er mange flere lag å slå ned fra pidestallen nå. Dette er en klubb som har vunnet 18 ligatitler, og ambisjonen er å sørge for at vi er i posisjon til å vinne noen flere. Men jeg vet hvor klubben står i øyeblikket, og jeg ønsker ikke å snakke for mye tøv i begynnelsen av min tid her.

- Vi må bli konkurransedyktige før du engang kan vurdere det (å gå for tittelen). Det er som å bli slått ut av FA-cupen hvert år i første eller andre runde, men så sier du at du skal vinne den. Vi må sørge for stabilitet.

- De seneste par årene har vært traumatiske på mange måter, på og utenfor banen. For å få suksess må man ha en slags stabilitet, og da kan vi vokse. Jeg venter ikke på det. Jeg vil at vi skal prøve å få suksess, og skape den så fort vi kan.

- Jeg kan gi dere en liste over problemer, men det vil ikke hjelpe noe. Vi må finne en måte å gå frem på og være utfordrere igjen. Jeg har blitt rørt av hvor støttende alle har vært, og spillerne har vært fantastiske. Jeg vil snu den positiviteten til noe godt.

- Vi trenger én by-, én klubbmentalitet. Hvis ikke så mislykkes vi, og det vil skje fordi man ikke står sammen, ingenting annet. Hvis vi kan fremstå som en enhet, har vi en reell sjanse.