Rodgers presentert som klubbens nye manager

Liverpool FC har bekreftet Brendan Rodgers som klubbens nye manager på en pressekonferanse på Anfield i dag. Oppdatert.

Fenway Sports Group og Liverpool FC bekrefter at Brendan Rodgers er klubbens nye manager, etter å ha satt navnetrekket sitt på en kontrakt med klubben.

- Brendan Rodgers er blant de fremste av en ny generasjon fotballmanagere, en utmerket taktiker og motivator, med en progressiv filosofi. Etter en intens prosess på to uker der flere høyt kvalifiserte kandidater ble vurdert identifiserte eierne Rodgers som den beste kandidaten til å gjennomføre vår langsiktige visjon, var ordene styreforman Tom Werner åpent pressekonferansen med.

Rodgers primære fokus vil være førstelaget, men han skal også jobbe nært sammen med en ledergruppe som jobber etter en kontinental modell. Ytterligere detaljer om denne strukturen vil bli gitt senere.

Rodgers kommer til Anfield etter suksess med Swansea, som han førte opp i Premier League i sin første hele sesong som manager på Liberty Stadium. Mot alle odds styrte han så klubben til en plassering midt på Premier League-tabellen, gjennom en angrepsvillig spillestil som ble lovprist av mange.

Rodgers selv sier han gleder seg til å ta fatt på jobben i Liverpool.

- Jeg er heldig som har blitt gitt denne muligheten. Jeg ønsker å takke John Henry, Tom Werner og FSG for å ha gitt meg muligheten til å lede en så stor klubb. Jeg er veldig spent, og gleder meg til å komme i gang med dette utrolige prosjektet. Jeg lover å kjempe for denne klubben og forsvare dens prinsipper, både på og utenfor banen, uttalte nordiren.

Liverpool-eier John Henry sier til Liverpoolfc.tv at man fikk den manageren som eierne ønsket seg.

- Fenway Sports Group jobber langsiktig. Det å utnevne Brendan Rodgers som manager er et meget viktig steg på veien til å bygge en klubb som supporterne kan være stolte av både på og utenfor banen. Brendans fotballfilosofi passer perfekt til klubbens filosofi, og til de som snart vil slutte seg til klubben. Han var vårt enstemmige førstevalg mellom kandidatene vi hadde, og han hadde ingen betenkeligheter med å slutte seg til våre planer for Liverpool.

- Vi forventer ikke mirakler over natten, og det bør ingen annen gjøre heller. Men vi tror oppriktig at den retningen vi nå går i vil lede oss til ligamesterskap i Premier League. Vi vil gå vår egen vei, bygge klubben på riktig måte, og sammen stake ut en modig og spennende kurs for denne historiske klubben.

Styreformann Tom Werner lover at supporterne går spennende tider i møte.

- Spillestilen som Brendan legger opp til er eksakt hva vi ønsker å se på Anfield. Aggressiv angrepsfotball. Swansea var et friskt pust sist sesong, med deres underholdende fotball.

- Men det er ikke bare det han har oppnådd de to siste årene som har imponert oss. Han bestemte seg tidlig for å gå for en karriere som trener. Han har studert spillet over hele Europa, og er den perfekte person til å ta denne klubben fremover.

Rodgers begynte trenerkarrieren så tidlig som i 1995, i en alder av 22 år, da han ble akademisjef i Reading. Jose Mourinho hentet ham til Chelsea i 2004, og han har siden hatt managervervet i Watford og Reading. I løpet av karrieren har Rodgers besøkt klubber som Valencia, Sevilla og Barcelona, samt klubber i Nederland, for å utveksle ideer om fotballfilosofi, og lære av de beste lagene og beste managerne i verden.

Administrerende direktør Ian Aye er imponert over klubbens nye manager.

- Når du møter Brendan blir du imponert over hans kunnskaper, lidenskap og visjoner for spillet. Den erfaringen han har tilegnet seg i ung alder viser at vi får en kar som er på toppen i sitt yrke. Både han og våre eiere har en klar plan for hvordan de vil oppnå suksess ute på banen, og han vil ha full støtte hos alle i Liverpool FC i sin streben etter å nå disse målene.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.