Rodgers ser frem til søndag

Liverpool-sjefen er klar over den offensive slagkraften til Chelsea, men innrømmer at han kun fokuserer på hvordan de røde skal fremstå på Stamford Bridge.

– Kampene mot Chelsea er alltid strålende, og nå går vi inn mot kampen i en fin ligaform. Vi trenger bare det lille ekstra av marginer for at uavgjortene skal bli til seire.

Roberto Di Matteo sine Champions League-helter åpnet sesongen på sjette gir og blåste all motstand av banen. Før laget tapte 2-3 hjemme mot Manchester United i oktober, hadde de vunnet sju og spilt én uavgjort i løpet av åtte serierunder.

Forrige helg spilte de blå uavgjort mot Rodgers’ gamle klubb, Swansea, på bortebane. Chelsea ledet riktignok oppgjøret, men slapp waliserne inn i kampen med et baklengsmål på tampen.

– De har hatt en strålende start på sesongen, og Roberto (Di Matteo) har gjort en fantastisk jobb, skrøt Liverpools manager fra presserommet på Melwood.

– Han var meget delaktig i Champions League-triumfen forrige sesong, noe Chelsea hadde ønsket å vinne i flere år.

– De har hentet inn veldig gode spillere, så det blir en vanskelig kamp. Ingen kamper på dette nivået er enkle, men når en får prøve seg mot en rival som Chelsea på bortebane, blir det ekstra vanskelig.

– For vår del gjelder det å plukke poeng, uansett om det er på Stamford Bridge eller et annet sted. Vi vil forøke å holde prestasjonsnivået oppe. Vi skaper mange målsjanser; vi er bare nødt til å finne frem «killerinstinktet» i avslutningsøyeblikket.

Fernando Torres, som forlot Merseyside sent i januarvinduet for snart to år siden, skrøt tidligere denne uka av Steven Gerrards prestasjon i å nå 600 kamper for de røde. Rodgers har ikke trent spanjolen, men ble imponert av angriperens i løpet av hans tid på Anfield.

–  Fra mitt perspektiv gjorde Fernando Torres en strålende jobb her i Liverpool. Spesielt de 18 første månedene han hadde i klubben – da var han helt fantastisk, uttalte Liverpool-manageren.

– Men han bestemte seg for å flytte, og Liverpool har nå en verdensklasseangriper i Luis (Suárez), som har vært helt utrolig – spesielt i store deler av denne sesongen. Luis’ innsats for oss er fantastisk.

– Han er en spiss i verdensklasse. Jeg er privilegert som får jobbe i en så stor klubb med så gode spillere, og Luis er én av dem.

Torres spiller sannsynligvis som midtspiss mot de røde på søndag, foran Eden Hazard, Juan Mata og Oscar.

– De er veldig dynamiske og de er alle teknikere. Chelsea stiller med Torres foran og de tre bak ham. Det er som om de har tre spillere i «10-er»-rollen, hvor de jobber i mellomrommet og er briljante talenter, forklarte Rodgers.

– Oscar er en strålende tekniker, Hazard har funnet seg til rette og Mata gjør det veldig, veldig bra. Vi er klar over faren de utretter. Det kommer til å bli en god kamp.

På spørsmål om hvordan man kan stoppe en slik angrepsrekke, svarer nordiren at uansett hvor mange timer eller analyser han fôrer forsvarsspillerne med, finner spillere av det kaliberet veien til rom og åpninger. Derfor akter han ikke å legge seg bakover og forsvare.

– Mitt fokus er på Liverpool, og hvordan vi skal spille. Vi fokuserer kun på oss selv. I en rekke kamper denne sesongen, har vi vært veldige gode offensivt. Vi mangler bare det siste «touchet» i boksen for at ting skal snu resultatmessig.