Rodgers vil styre nytt lederteam

Det virker som om Brendan Rodgers allerede har vunnet flere maktkamper på Anfield, før han ifølge The Guardian nå vil komme til å være leder for en trio som skal ta avgjørelser om bl.a. transfers. Steve Clarke forlater trolig LFC.

Brendan Rodgers er ventet å bli presentert som ny manager i Liverpool på morgendagens pressekonferanse fra Anfield, som vil bli sendt direkte på LFC TV.

Etter samtaler med Rodgers skal Liverpools eiere ha gått bort fra sin opprinnelige plan om en sportsdirektør, hvor Louis van Gaal virket å være mannen man ønsket. Nordiren skal ha vært klar på at han ikke ønsket å ha noen over seg i forhold til førstelaget og det sportslige ansvaret.

Ifølge The Guardian har man blitt enig om et kompromiss hvor Brendan Rodgers som manager skal være overhodet for et team, hvor ansvarsområdet til tidligere fotballdirektør Damien Comolli er delt inn i tre stillinger.

Vi ser for oss at dette kan dreie seg om en person som tar seg av forhandlinger, kontrakter og kontakter med agenter etc i forhold til transfers., en som har ansvaret for klubbens speidernettverk og en som vil være en link mellom akademiet og Melwood og vil ha oppsyn med at klubbens sportslige filosofi blir etterfulgt.

Ifølge The Times vil Rodgers ha siste ord angående transfers, men ikke i forhold til andre strategiske avgjørelser.

En kan derfor forvente ytterligere ansettelser de neste ukene i så måte. I forhold til den daglige kontakten med førstelaget har Brendan Rodgers altså fått med seg sin tidligere assistent, fysisk ansvarlige og analysesjef fra tiden i Swansea.

Det setter et spørsmålstegn ved om Steve Clarke og Kevin Keen fortsatt vil være med i trenerstaben. Clarke jobbet samtidig med Rodgers i Chelsea, men var da foran på rangstigen som assistent til José Mourinho mens Brendan Rodgers var junior- og reservelagstrener. Hvorvidt skotten nå går med på at rollene blir noe byttet, eller om den nye manageren ønsker å ha med sin gamle kollega, det gjenstår å se. 

The Times mener at Steve Clarke nå vil forsvinne fra Liverpool.