Rødt fotballakademi i Egypt

Liverpool vil neste måned starte med fotballskole for unge spillere i Kairo. Egypt har vunnet det afrikanske mesterskapet de tre siste gangene.

- Våre internasjonale fotballakademier samler fans over hele verden og gir unge mennesker muligheten til å bli trent av våre kvalifiserte trenere ved et offisielt Liverpool Football Club academy, sier daglig leder Ian Ayre til Liverpools hjemmeside. – Alle våre akademier drives ut fra den modellen som vi har i vårt eget akademi her i Liverpool.

- Dette er en virkelig spennende tid for klubben, forklarer Ian Rush, scoringslegenden som nå er klubbens ambassadør når det gjelder Liverpools internasjonale fotballskoler. – Vi har millioner av fans over hele verden, spesielt i Asia og her i Midtøsten, og mens de ikke kan komme til Anfield for å overvære en kamp eller se førstelaget spille, kan vi nå komme til dem.

- Når jeg snakker med folk her i Kairo, fansen elsker ikke bare den fotballen som blir spilt ute på banen, men de elsker alt hva klubben står for. Hvis vi kan betale tilbake den støtten ved å trene den neste generasjon av fans, barna til våre supportere her i Egypt, da må det være noe positivt for alle.

Egypt er ingen hvem som helst når det gjelder afrikansk fotball, da de har vunnet de afrikanske mesterskapene de tre siste gangene i 2006, 2008 og 2010.

- Det er mange veldig talentfulle ungdommer i Egypt, men de mangler den ekstra veiledningen som Liverpool kan hjelpe til med, sier Mohamed Hassan, som samarbeider med Liverpool om dette prosjektet. – Med den rette treningen tror jeg vi kan utvikle unge egyptiske spillere som en dag kan spille for Liverpool. Jeg vet at det høres ut som en drøm, men jeg tror ikke den er urealistisk. Egypt har vunnet det afrikanske mesterskapet i 2006, 2008 og 2010, noe som gjør det til en sterk fotballnasjon. Med Liverpools hjelp, kan vi bidra til at den neste generasjonen med spillere blir enda bedre og det vil ikke bare være bra for Egypt men også Liverpool.