Sahin ser paralleller med Dortmund

Dortmund gikk fra 6. plass til ligamesterskap på få sesonger i Tyskland. Nuri Sahin tror det kun er én vei for Liverpool under Brendan Rodgers, og det er oppover på tabellen.

- Det blir en stor utfordring å få Liverpool tilbake dit de hører hjemme. Det vil bli vanskelig å komme blant topp fire, men vi har såpass kvalitet i troppen og med den nye manageren kan vi spille noen gode kamper, sier Nuri Sahin til Liverpool Echo.

- Utfordringen for oss er å bevare kvaliteten over 38 kamper, men vi er her for å forsøke det. Som et lag kan vi bli helter. Det har gått tre sesonger uten Champions League for denne klubben. Det vil bli perfekt for alle å få slike kvelder tilbake.

- Da jeg snakket med min familie, fortalte jeg dem at Brendan Rodgers er litt lik (Borussia Dortmund-trener) Jürgen Klopp i måten han tenker fotball.

- Borussia Dortmund og Liverpool har også likheter. Folk er meget interessert i klubbene, stadionene er fantastiske og måten de ønsker å spille på med høyt tempo og mange pasninger er også likt.

- Vi hadde suksess i Dortmund fordi vi var et lag. I den første sesongen under Klopp endte vi på sjette, deretter femte. Så ble vi mestere, og forrige sesong klarte Dortmund det igjen.

- Det er fordi vi hadde et langsiktig prosjekt. Brendan ønsker å forbedre Liverpool på samme måte. Jeg tror det bare er en vei under ham, og det er oppover.

Nuri Sahin hadde en rekke gode økonomiske tilbud fra andre klubber, men valgte å sluttet seg til Liverpool på en låneavtale.
- Dere kjenner meg ikke veldig godt dersom dere tror jeg ville gått hvor som helst på grunn av pengene. Hvis det handlet om penger, ville jeg ikke ha vært her. Jeg hadde mange tilbud som ville gjort at jeg hadde tjent tre ganger så mye som jeg vil gjøre her.

- Jeg bryr meg ikke om penger. Jeg vet at jeg kommer til å tjene mange penger i min karriere dersom alt går bra.

- Den eneste grunnen til at jeg kom hit var fordi jeg vet at jeg kan spille fotball her. Jeg har en manager som har tillit til meg og måten jeg spiller på, og jeg har kommet til en stor klubb.