Savnet av Lucas - Opta statistikker

Lucas Leiva var utskjelt av de fleste, men slo kraftig tilbake mot kritikerene forrige sesong og fortsatte storspillet i begynnelsen av denne sesongen. Dessverre ble han langtidsskadet og her vil dere se litt av konsekvensene av akkurat dét.

Dette vil nok kanskje overraske de fleste av dere, men når Liverpool har spilt 33 kamper denne sesongen og bare 5 kamper gjenstår, er Lucas Leiva fortsatt den spilleren som har flest taklinger. 68 taklinger har han i Premier League denne sesongen. Lucas har bare spilt 12 kamper i Premier League, men troner likevel alene på topp når det gjelder taklinger. José Enrique har 65 taklinger og er nærmeste utfordrer, han vil mest sannsynlig passere Lucas når sesongen er over, noe en eller annen Liverpool-spiller burde gjort for lenge siden, da Lucas har vært ute siden 2-1 seieren på Stamford Bridge i midten av November.

Tenk på det, Lucas har spilt 12 kamper hittil, Liverpool har spilt 33 kamper. Det gir de andre spillerene på laget 21 kamper på å nå igjen Lucas. I de 12 kampene Lucas spilte hadde Liverpool 279 taklinger, Lucas hadde 68 av de, som er 24.4% av totalen til hele laget.

Nå skal vi se litt i dybde på taklings-statistikker og putte det litt i kontekst. Av alle Premier League spillere (foruten Lucas) er det Alejandro Faurlin (QPR) som har flest taklinger per kamp med sine 4.5 i snitt. Før Lucas ble skadet hadde han altså 5.7 taklinger per kamp, om Lucas hadde fortsatt den trenden ville han nå ha hatt 216 taklinger. Fakta er at det er 38 taklinger mer enn Mascherano fullførte i 09/10 sesongen og 44 flere enn han selv fullførte i fjor.

Om vi ser på tabellen nedenfor, blir det enda mer merkbart at savnet av Lucas er stort. Sammenlignet med tidligere sesonger, har Liverpool en dårlig sesong når det kommer til taklings-kvalitet.

Med fem kamper igjen har vi taklet 637 ganger, det er et snitt på 19.3 taklinger per kamp som gjør at vi er på kurs mot 733 taklinger denne sesongen. Med Lucas som hadde kurs mot 216 taklinger denne sesongen, ville han vært ansvarlig for 29.5% av taklingene til hele laget. Dét er utrolige tall.

Med og uten Lucas.

Med tanke på poeng, hvordan har Lucas’s skade påvirket oss? Med Lucas spilte vi 12 kamper, vi vant 6, tapte 2 og spilte uavgjort 4 ganger. Uten han har vi vunnet 6 kamper, tapt 9 og spilt uavgjort 6 ganger. Vi har altså vunnet 6 ganger av 12 mulige med Lucas på banen, samme antall seiere som vi har på 21 kamper uten han.



Det gir oss en seiersprosent på 50% med Lucas på banen og bare 28.6% uten han. Det er en bemerkelsesverdig 21.4% i forskjell. Videre tapte vi bare 16.7% av kampene med Lucas, sammenlignet med forferdelige 42.8% uten han. Med tanke på poeng er dette 26 poengs forskjell over en 38-kampers sesong.

Fra  tabellen over kan vi se at forskjellen med Lucas på banen og på tribunen er gigantisk. 70 poeng ville vært nok til å bringe oss til den berømte 4. plassen i forrige sesong, mens 44 poeng hadde vært nok til en 15. plass, akkurat foran Blackburn.

Til slutt noen trivia og fakta i Opta-stil før kampen mot Roy Hodgson’s gutter:

5 – Liverpool har vunnet alle de 5 siste hjemmekampene mot WBA, de har scoret 10 mål og sluppet inn 0.

21 – Graver vi litt dypere så har ikke Liverpool tapt på 21 hjemmekamper mot WBA. [Seiere 17 | Uavgjort 4].

10 – Liverpool har vunnet 10 av de siste 11 møtene mot WBA, tapet kom i fjor, 2-1 da Chris Brunt scoret på to straffespark.

37% - Roy Hodgson’s seiersprosent er nå høyere i West Bromwich enn den var i Liverpool [35%].

33 – Anfield er den kjedeligste banen i Premier League, det har bare blitt scoret  33 mål hittil på den legendariske banen.

28 – Liverpool har nå truffet stolpen 28 ganger, det er syv mer enn noe annet lag i Premier League.

[Optaspesialisten.no]

Kilde: EPL Index.

Om du ønsker flere slik facts og statistikker anbefaler vi deg å følge denne twitter-siden: OptaNorLFC