Sesongstart 2.august

Chelseas triumf i Champions League i går kveld betyr at det blir Liverpool, Newcastle og Tottenham som blir Englands representanter i neste års Europa League. Det er Liverpool som må først i ilden av de tre, allerede 2.august.

Liverpool er kvalifisert for Europa League gjennom sin triumf i ligacupen. De ville også vært kvalifisert som runner-up i FA-cupen, ettersom Chelsea skal spille i Champions League. Tottenham må spille Europa League selv om de tok fjerdeplass i ligaen, etter at sjetteplasserte Chelsea vant Champions League ved å beseire Bayern München på straffespark-konkurranse i München i går kveld og dermed fratar Spurs deres plass i Champions League. Newcastle er kvalifisert for Europa League gjennom sin femteplass i Premier League.

Liverpools ligacuptriumf er lavest rangert av de tre prestasjonene, og det betyr at Anfield-klubben må starte sitt spill i Europa League før Newcastle og Tottenham.

Liverpool kommer inn i 3.kvalifiseringsrunde, der første kamp spilles torsdag 2.august, med returkamp torsdag 9.august. Trekningen av 3.kvalifiseringsrunde blir foretatt 20.juli.

58 lag deltar i 3.kvalifiseringsrunde. De 40 vinnerne fra 2.kvalifiseringsrunde samt 18 lag som kommer inn på dette trinnet. Foruten Liverpool er dette lag som for eksempel Hannover 96, Inter, Marseille, Maritimo, Dynamo Moskva, Arsenal Kyiv, Heerenveen, Besiktas, Genk, Dundee United, Sigma Olomouc og Omonia.

Det er muligheter for norsk motstand for Liverpool i 3.kvalifiseringsrunde, dersom Aalesund og Tromsø tar seg videre fra 2.kvalifiseringsrunde og Rosenborg og Stabæk tar seg hele veien fra 1.kvalifiseringsrunde. 1. og 2.kvalifiseringsrunde trekkes 25.juni. 1.kvalifiseringsrunde spilles 5. og 12.juli, mens 2.kvalifiseringsrunde spilles 19. og 26.juli.

Newcastle kommer inn i den såkalte play-off-runden, som trekkes den 10.august. Kampdatoer er her torsdagene 23. og 30.august.

Tottenham går rett inn i gruppespillet, som trekkes i Monaco den 31.august. Kampdatoer i gruppespillet er: 20.september, 4.oktober, 25.oktober, 8.november, 22.november og 6.desember.

Cupspillet på nyåret starter med 1/16-finaler 14. og 21.februar. Deretter 1/8-finaler 7. og 14.mars, kvartfinaler 4. og 11.april og semifinaler 25.april og 2.mai.

Kamper i kvalifiseringsrundene, play-off-runden og cupspillet etter jul kan også bli spilt på tirsdager og onsdager i stedet for torsdager.

Finalen i UEFA Europa League 2012/13 spilles på Amsterdam Arena (hjemmebanen til Ajax) i Nederland onsdag 15.mai 2013.