Shelvey endrer ikke spillestil

Jonjo Shelvey kommer ikke til å endre stil selv om den resulterte i rødt kort og krangel med Manchester United-manager Alex Ferguson. Midtbanespilleren har lært av hendelsene.

Jonjo Shelvey ble utvist mot Manchester United for en takling på Jonny Evans. På vei av banen ga han Alex Ferguson skylden for utvisningen. 20-åringen har senere bedt om unnskyldning. Han har lært at han må kontrollere følelsene, men han kommer ikke til å trekke seg i 50-50-taklinger i fremtiden. I morgen venter Everton på Goodison Park.

- Dersom ballen kan vinnes, må du går for den. Jeg er sikker på at taklingene kommer til å fly inn, og det er bare de unødvendige forseelsene man må holde seg unna, sier Jonjo Shelvey til Liverpool Echo.

- Fotball ser ut til å ha blitt en mer ikke-kontaktsport. Du må være forsiktig med hva du gjør med føttene, men hvordan kan du trekke deg fra en takling dersom ballen kan vinnes?

Om hendelsene mot Manchester United har Shelvey følgende å si.
- Jeg ville se ham (Ferguson) i fjerdedommerens øre etter at jeg foretok taklingen. Da jeg gikk av banen, sa jeg: «Det er din feil at jeg ble utvist».

- Jeg vet at jeg tok feil. Etterpå, da jeg gikk i gangen med min venn og hans kjæreste, kom Ferguson mot meg. Jeg tok ham til side og ba om unnskyldning for det jeg hadde gjort.

- Jeg sa det var galt og at jeg var frustrert, jeg er en ung gutt og følelsene hadde tatt overhånd. Men jeg sa til ham at jeg ikke ville trekke meg fra taklingen om ballen var der. Han sa det var greit, man måtte være mann for å be om unnskyldning, det var en følelsesladet kamp og det var ingen sure miner.

- Min far oppdro meg til å respektere folk, men dersom du har din mening og føler at du har rett, så ikke vær redd for å si det. Jeg tror det er slik ved alle sider i livet. Du skal ikke frykte noen – bortsett fra vår manager her.

- Det handler om å være en vinner og mange kamper kan bli vunnet av den som ønsker det mest. Jeg står fortsatt på min avgjørelse om at jeg ikke skulle trekke meg fra taklingen. Hvis jeg hadde trukket meg, ville det ha skadet meg selv og fansen ville blitt sint.