Shelvey ønsker lang fremtid på Anfield

Ryktene sier at Jonjo Shelvey skal starte ettermiddagens kamp mot Sunderland. Den unge midtbanespilleren har uansett som mål å spille regelmessig i helrødt på lang sikt.

- Jeg er blitt 20 år nå og jeg ønsker å etablere meg på førstelaget, sier Jonjo til Liverpoolfc.com. – Jeg er klar over at jeg fortsatt er ung, men jeg ønsker å vise hva jeg kan og forhåpentligvis kan jeg få sjansen til å gjøre det.

- Helt siden jeg var liten fortalte min far meg at jeg måtte være meg selv og være fryktløs. Gå ut og vise meg frem, hvem bryr seg om hva andre mener om deg. Gå ut og spille ditt eget spill, hvis det er godt nok da er det godt nok, og hvis det ikke er godt nok da er det ikke godt nok. Det er nok noe jeg kan takke min far for, fortsetter unggutten som kjemper om en midtbaneplass mot spillere som Gerrard, Lucas, Henderson og nå også Allen og Sahin.

Liverpool spiller under Brendan Rodgers med tre sentrale midtbanespillere, hvor manageren som oftest har et anker og to spillere foran der, eller to litt dypt og med en spiller bak spissen. Jonjo Shelvey legger ikke skjul på at han helst vil bekle den mest offensive rollen, hvor Steven Gerrard i dag gjerne befinner seg.

- Jeg spilte der for Charlton og gjorde det bra, og jeg har spilt noen ganger der for Liverpool og gjort det brukbart, forklarer Shelvey. – Med mine offensive egenskaper, mener jeg det er hvor jeg er best. Det er imidlertid klart at det er noen spillere i klubben med større navn enn meg og som trolig kan gjøre en bedre jobb enn meg, så vi får bare vente og se.

- Standarden på treningene har hevet seg mye, kommenterer unggutten om ankomsten til den nye manageren Brendan Rodgers. – Ut fra hvordan vi spiller i kampene tror jeg folk vil se at det bare er et tidsspørsmål før resultatene kommer.

- Måten manageren ønsker at vi skal spille et pasningsspill passer meg perfekt, og mange andre spillere i klubben. Han er en stor manager. Vi kunne se hva han gjorde med Swanse i fjor, som var glimrende.

- Vi behøver sårt til tre poeng mot Sunderland, da vi ligger i bunnsjiktet av tabellen, men jeg mener fansen også må være tålmodige. Med måten sjefen arbeider på vil ikke ting skje umiddelbart.

- Jeg har vært her i to og et halvt år nå og jeg ønsker å være her i lang tid. Jeg elsker byen og jeg elsker menneskene her. Jeg ønsker å bli for å kjempe om en fast plass. Det er ingen ting som er bedre enn å gå ut på gresset på Anfield og spille for Liverpool Football Club.

Ryktebørsen hevder foran dagens kamp mot Sunderland at Martin Kelly vil spille høyreback, Glen Johnson venstreback og Jonjo Shelvey kommer inn for Nuri Sahin på midtbanen. Svaret får vi kl 18.30.