Sjettemann med 100 kamper for England

Når Steven Gerrard leder England som kaptein i morgendagens privatlandskamp mot Sverige, blir Liverpool-legenden den sjette spilleren i historien som runder 100 landskamper for «Three Lions».

Kun fem spillere har oppnådd mer enn 100 landskamper for England tidligere. Det er Bobby Moore, Billy Wright, Bobby Charlton, Peter Shilton og David Beckham. Steven Gerrard blir altså den sjette, om smellen han fikk i kneet mot Chelsea ikke setter en stopper for spill i Stockholm i morgen kveld.

- Jeg studerte Gerrard fra utsiden i lang tid, men det er først når du jobber med ham til daglig at du skjønner hvor god en spiller han egentlig er. Og han er enda større som menneske, uttaler Liverpool-manager Brendan Rodgers til Anfield-klubbens offisielle nettside.

- Måten han oppfører seg på både på og utenfor banen sier det meste. Han er av den gamle skolen, med sine verdier og sin etikk. Han er aldri lat. Han trener hardt hver eneste dag, og er en inspirasjonskilde for de unge spillerne i klubben.

- Han har fortsatt noen år igjen på banen. Han har vært strålende. En virkelig flott fyr. Forhåpentligvis fortsetter han å prestere på høyt nivå. Han er en vidunderlig rollemodell, som nylig spilte sin kamp nummer 600 for Liverpool, noe som er helt utrolig, avslutter Rodgers.