Skrtel fornøyd med egen form

Martin Skrtel er inne i en av sine aller beste sesonger for Liverpool, og beskriver lagkamerat Craig Bellamy som en inspirasjonskilde.

- Andre får avgjøre om jeg er inne i min beste periode som Liverpool-spiller, men jeg er meget godt fornøyd med egen form, sier midtstopperen til Liverpools kampprogram.

- De siste månedene har jeg vært fornøyd med eget spill. Det er ikke noen spesiell grunn til at det har blitt slik. Jeg har kun forsøkt å gjøre mitt beste, og ikke legge for mye press på meg selv. Det bidrar til at også laget gjør det bra. Når laget spiller på et høyt nivå, gir det alle selvtillit til å få ut maksimalt av sitt potensial.

- Mye har blitt forandret i klubben i løpet av de siste 18 månedene, og jeg tror alle enige om at forandringene har vært til det bedre.

- Selv trener jeg for å bli bedre på alle områder. Ingen er perfekt. Jeg ser at eldre spillere enn meg strever for å bli bedre, og det inspirerer deg. Du ser folk som Craig Bellamy gi alt på trening hver eneste dag. Han har vært meget suksessfull over en lang periode, og ønsker fortsatt å være best. Det er holdningen du må ha. Jeg er 27 år gammel nå, men jeg tror jeg fortsatt kan bli bedre. Det handler mye om rutine. Etterhvert som du blir eldre lærer du å håndtere suksess og nederlag, og jeg føler meg mye tryggere på egen evne til å ta de riktige avgjørelsene nå.

Skrtel har også tegnet seg hyppigere på scoringslista denne sesongen. Liverpools nummer 37 har gjort fire mål så langt. Det er dobbelt så mange mål som han gjorde i hele fjorårssesongen.

- Jeg har gjort noen mål, noe jeg er fornøyd med, ettersom jeg også pleide å score noen mål før jeg kom til Liverpool. Det er imidlertid ikke der jeg har fokus. Min jobb er å hjelpe laget med å forsvare seg. Jeg foretrekker at målene blir gjort av andre spillere, mens jeg hjelper laget til å unngå baklengsmål.